Menu
© Red Bull

Presentator van Top Gear of toch de 24 uur van Le Mans

5 reacties | 2928x gelezen
25-09-2015 08:49

Gallardo |

Nog steeds is niet duidelijk wat Jenson Button in 2016 gaat doen, volgens veel insiders zal dit het laatste seizoen van de Brit in de Formule 1 zijn. Helemaal verassend zal een eventueel stoppen met deze sport niet zijn, Nico Hulkenberg kan zich Jenson Button prima voorstellen in het WEC.

Bron: Motorsport-total.com

“Ik ben ervan overtuigd dat teams in het WEC interesse hebben in de diensten van Jenson, hij zou daar zeker een goede plek weten te vinden”, aldus Hulkenberg. De Duitser reed dit jaar naast de Formule 1 ook de 24 uurs race van Le Mans en wist deze ook op zijn naam te schrijven met Porsche. Jenson Button zou graag meer bekend willen maken maar zegt dat op dit ogenblik niet te kunnen doen. “Ik zou graag meer willen zeggen over volgend jaar maar helaas, dat kan ik op dit moment nog niet. Het is me niet verboden om wat te zeggen maar dit is niet het juiste tijdstip, sorry dat ik jullie wat langer moet laten wachten.”

“Wij maken een moeilijk jaar door bij McLaren, hierdoor is de onderlinge band alleen maar toegenomen. De beslissing voor volgend jaar zullen we gezamenlijk als team nemen en dat zal de juiste beslissing zijn. Het is niet zoals afgelopen jaar maar de situatie is compleet verschillend nu. Ik bevind mij in een prima positie en zal met de uiteindelijke beslissing gelukkig zijn wat die ook is. Maar nogmaals, het zal een gemeenschappelijk besluit zijn.”

Eind vorig jaar moest de Brit ook heel lang op het verlossende woord wachten. Uiteindelijk werd zijn contract met 1 jaar verlengd, dit betekende dat Kevin Magnussen weer op de reserve bank terecht kwam. Maar er staan er meer op de deur te koppen, Stoffel Vandoorne is de volgende uit de juniorstal va McLaren die heel graag zijn opwachting zou willen maken in de Formule 1, Vandoorne laat hele mooie dingen zien in de GP2 serie dit jaar en wil zoals gezegd graag de opstap maken. Je zou het een luxe probleem kunnen noemen voor McLaren maar of dat ook zo is valt te betwijfelen.

De meesten hielden rekening met een aankondiging aangaande het afscheid van de Formule 1 voor Jenson Button. Mocht die aankondiging er komen dan zal dit nog even op zich laten wachten zoals we nu weten. Er zou geen optie meer in het contract van de Brit zitten die dit tegen zou houden. “Nee dat is niet de reden waarom ik nog niets naar buiten kan brengen. Maar ik kan jullie wel verklappen dat ik binnen niet al te lange tijd met nieuws kom omtrent volgend jaar”, besluit Jenson Button.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;