Menu
© Red Bull

Teams discussieren over ultra-soft banden test

3 reacties | 2754x gelezen
24-09-2015 12:10

wicked |

Steeds vaker komen er berichten dat teams het oneens zijn met elkaar over de voorlopig geplande banden test in Abu Dhabi na de laatste wedstrijd van het seizoen in November. Paul Hembery liet in Singapore weten dat er een tweedaagse test staat gepland na de seizoensfinale om de nieuwste compound te testen van de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli. Maar sommige teams vinden de test buitensporig, met name Force India heeft duidelijk hier een mening over gegeven. Team manager Andy Stevenson vraagt zich namelijk af wie de kosten gaat betalen voor deze test. "We betalen al voor de banden, waarom zouden we dan ook nog eens moeten betalen voor hun ontwikkeling?". Pirelli liet weten dat als de test van de baan raakt, dat er dan ook geen 5e compound zal worden ontwikkeld en deze niet zal worden ingezet in 2016.

Bron: thisisf1.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Als Pirelli stellig is en de teams moeten ook de ontwikkeling/test betalen , dan is het tijd voor gezonde concurrentie in de bandenlevering.....Michelin, Goodyear, Bridgestone.....stap in het gat en bied de teams gratis testen aan en een contract indien succesvol.
De arrogantie van Pirelli begint iedereen te steken en zo geweldig zijn de banden/compounds niet.

0 24-09-2015 13:13:17

Het is van beide kanten reëel om hierover te discussiëren. Als je kijkt naar de kosten van een reguliere test, praat je al snel over een paar ton voor slechts enkele dagen. Alle voorbereiding, het transport van de goederen, personeelskoten, de overnachtingen en alle bijkomende kosten met eventuele schades die de wagens kunnen oplopen, verzekeringen: ga zo maar door..

Sato betaalde, naar suggesties, rond de $ 320.000,- in 2013 om samen met Frijns een wagen te delen voor 3 dagen. Beste klap geld, reken maar dat dit het ook wel minimaal kost om aanwezig te kunnen zijn bij een onafhankelijke test.

Nu heeft pirelli al wel gesteld dat het meteen de dagen na een Grand Prix wordt gedaan, de teams kunnen dus na de wedstrijd wat langzamer inpakken en 1 auto alvast in de wagen parkeren en vervoeren. Bij de testdagen wordt er maar 1 wagen ingezet. Ook al jammeren de teams dat het geld kost, ze kunnen het ook zien als een goedkope alternatief om de eerste test voor 2016 uit te voeren: neuwe onderdelen testen.

De grootste kostenpost blijft toch het transport en het personeel, het transport veranderd in die zin niks als je op een circuit blijft en langer aanwezig bent. Eveneens zouden ze het ook met een dag in kunnen korten door alle teams, beide wagens in te laten zetten. Zien we een keer zo veel rookies en hebben we een beeld wat er in de wachtrij staat van de nieuwkomers voor het huidige veld.

Zie namelijk de kampioen en de eerst opvolgende niet echt in een bolide stappen op de dag die bedoeld is om een dikke kater te verwerken :lol:

0 24-09-2015 13:36:49
bengelke
Diamond Member

;-) de teams zinspelen al op een terugkeer van michelin.

0 24-09-2015 17:49:34
;