Menu
© Red Bull

Wolff: "Strijd tussen Lewis en Nico is OK"

7 reacties | 3089x gelezen
08-08-2015 09:42

Gallardo |

Afgelopen jaar op Spa sprongen de vonken ervan af, de strijd tussen de beide teamgenoten en kemphanen die vochten om de titel bereikte toen het hoogtepunt. Hamilton en Rosberg kwamen met elkaar in aanraking, en straks na de zomer pauze zijn we weer terug in Spa-Franchorchamps, zullen de spanningen weer zo hoog oplopen in het Mercedes kampement?

Bron: motorsport-magazin.com

Volgens Toto Wolff is dat scenario zeer goed mogelijk, een dreiging tussen de beide teamgenoten zal altijd mogelijk zijn in het heetst van de strijd. “We zijn een jaar verder en hebben in dat jaar enorm veel van elkaar geleerd en ervaringen geanalyseerd en verzameld. Wij hebben een sterke auto waarmee we voor de titel kunnen strijden, wij hebben ook het rijders duo die dat kunnen en dat doen. Binnen het team word er heel veel gecommuniceerd over hoe we onze fouten en zwakke punten het beste kunnen aanpakken, ook aangaande de onderlinge strijd tussen de rijders.”

Wolff denkt verder dat de samenwerking en de strijd om de titel wat rustiger en bedachtzamer is dan voorgaand jaar, maar waarschuwt wel dat de strijd in volle hevigheid weer kan losbarsten. De wil om te winnen is bij beide rijders volop aanwezig. “Wij willen nog steeds hetzelfde als voorgaande jaren, en dat is de titel binnen halen, niets meer en niets minder.” Een andere grote factor is de kritiek op Mercedes over de dominantie van het team ten opzichte van de andere deelnemers in de Formule 1.

“Soms verwonder ik mij daarover inderdaad, maar aan de andere kant is het altijd zo geweest als je succes hebt. Als een team beter is dan de rest spreekt men van dominantie en krijgt het heel veel kritiek. Echter wat is dominantie, ik weet nog dat Micheal Schumacher al in Hongarije de titel veilig stelde. Het is prima dat de anderen kritiek leveren, maar wij doen gewoon ons werk heel goed dat is te zien aan de resultaten die wij nu halen”, besluit Toto Wolff.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;