Menu
© Red Bull

Ocon blij met de VJM08

0 reacties | 2049x gelezen
24-06-2015 10:55

EvDelft |

Estéban Ocon zegt dat de VJM08 van Force India veel beter is geworden sinds hij er de laatste keer mee had gereden in Barcelona.

Bron: FormulaSpy.com

Ocon had een relatief sterke start van zijn GP3-carrière met een overwinning in de Spaanse race op Barcelona. Hij werd derde op de Red Bull Ring, afgelopen weekeinde. Hij werd wel uit de uitslagen van de sprintrace geschrapt vanwege een probleem met de bodem van zijn auto.

Sinds mei dit jaar geniet Ocon steun van het fabrieksteam van Mercedes. Officieel zou hij vandaag, woensdag, testen voor Force India, maar Mercedes besloot dinsdag Pascal Wehrlein in haar auto te zetten, zodat zijn plekje bezet was en hij beschikbaar was voor Force India.

Het waren wel deze twee coureurs die de eerste testdag als snelste afsloten, met Ocon tweede achter Wehrlein. De Fransman was uiteindelijk slechts één tiende van een seconden langzamer dan de Mercedes. Force India lag op koers om de nieuwe B-specificatie van de VJM08 te gebruiken voor de tweedaagse test, maar dat debuut is uitgesteld tot de Grote Prijs op Silverstone. Maar Ocon mocht veel nieuwe onderdelen testen, waaronder een nieuwe voorvleugel.

Ocon liet na afloop onder andere weten: "De auto was geweldig vandaag. Hij reed heel prettig en ik merkte hoeveel de auto verbeterd was sinds ik er in Barcelona mee had gereden."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;