Menu
© Red Bull

Over winnen en verliezen in de Formule 1, vandaag de dag

6 reacties | 2344x gelezen
23-06-2015 12:55

EvDelft |

Nico Rosberg had alle reden tot het bouwen van een feestje, nadat hij op Spielberg zijn teamgenoot Lewis Hamilton wist te verslaan, maar zijn teambaas Toto Wolff gaf achteraf toe dat de dominantie van zijn team 'niet goed is voor de Formule 1'.

Bron: KhaleejTimes.com

Het hele weekeinde in Oostenrijk stond bol van de zorgen over en problemen binnen de Formule 1. Wolff vertelde dat de comfortabele manier waarop Mercedes aan kop rijdt elke race niet goed is voor de zaken. "Wat betreft het spektakel is het niet goed als een team over een lange periode telkens weer weet te winnen. We hebben dat ook aan het begin van deze eeuw gezien, toen Ferrari zes jaar lang dominant was. We hebben het gezien met Red Bull, de afgelopen jaren. Het is nu het tweede jaar voor ons. Het helpt de show niet, laat dat duidelijk zijn."

Wolff zei dit nadat hij Rosberg een foutloze race had zien rijden die daarmee de elfde overwinning uit zijn carrière behaalde en het verschil in de tussenstand met zijn teamgenoot tot 10 punten wist terug te brengen, maar ook nadat Dietrich Mateschitz - weer - dreigde de sport de rug toe te keren.

Wolff: "Je moet het grotere geheel van de Formule 1 in de gaten houden. We zeggen niet: 'Wij winnen lekker en niets is verder interessant'. Het is niet goed dat wij alles winnen en dat daarmee de sport voorspelbaar wordt. We moeten de koppen bij elkaar steken en beslissen hoe we de gehele situatie verder kunnen verbeteren."

De teleurstelling van Red Bull heeft niet alleen te maken met het gebrek aan betrouwbaarheid en vermogen van de motoren van Renault, maar met de algehele staat waarin de Formule 1 nu verkeert. Er zijn veel te veel straffen, en de reglementen zijn veel te complex. Dat werd in Oostenrijk wel duidelijk.

Bij de startopstelling in Oostenrijk werden een paar mensen achteraan gezet. Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo van Red Bull moesten allebei achteraan starten omdat ze een straf kregen van 10 startplaatsen vanwege een nieuwe motor. Het enige team dat nog verder naar achteren startte, was McLaren. De beide coureurs van het team uit Woking kregen elk 25 startplaatsen straf en kregen ook nog een doorrijstraf. Bovendien vielen beide coureurs uit voordat er tien ronden gereden waren.

Takahiro Hachigo, de grote baas van Honda, was afgelopen weekeinde aanwezig op de Red Bull Ring en het enige wat hij te zien kreeg was dat Fernando Alonso door Kimi Räikkönen in de eerste ronde uit de race werd gereden, en dat in ronde 8 Jenson Button uitviel met een motorprobleem. Overigens nadat beide coureurs elk 25 startplaatsen straf hadden gekregen...

Hachigo liet echter zijn rechterhand Yasuhisa Arai het woord voeren: "Zij denken, dat is de Raad van Bestuur, dat we tijd nodig hebben om weer te winnen. We hebben een visie voor de lange termijn", waarmee hij een hint gaf naar Red Bull, die kennelijk niet zo veel geduld hebben.

Ook Ferrari meende te moeten reageren op de dreigementen van Red Bull door hen eraan te herinneren dat je niet altijd kunt winnen. Tevens heeft Ferrari hen aangeboden motoren te gaan leveren. Christian Horner liet echter weten dat dit niet overwogen wordt totdat de problemen met Renault zijn opgelost. Er wordt hard gewerkt in Virý aan een nieuwe motor.

Het eigen blad dat Red Bull nog steeds uitgeeft in het paddock beloofde dat Lewis Hamilton in 2015, 2016, 2017, 2018 én 2019 de wereldtitel voor zich zou opeisen. Het artikel werd getiteld: "De toekomst van de Formule 1." Iets wat na de mooie overwinning van Nico overigens meteen weer twijfelachtig werd. Hij heeft nu drie keer gewonnen in de afgelopen vier races. De spanningen binnen het team van Mercedes zullen tussen de twee coureurs ongetwijfeld weer hoog oplopen, en die zullen zeker binnenkort publiekelijk zichtbaar worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;