Menu
© Red Bull

“We verkiezen logica nu boven data”

3 reacties | 2692x gelezen
31-05-2015 13:39

Schuki |

In de navolging van de blunder van Mercedes in Monaco heeft het team nu knopen doorgehakt voor de mannen en vrouwen aan de pitmuur. Logica en menselijk instinct zullen vanaf de Grand Prix van Canada de voorkeur krijgen boven de data waar het team mee moet werken.

Bron: Bild.de

Teambaas Toto Wolff liet tegen het Duitse Bild ontvallen dat praktische onderbuikgevoelens van de medewerkers aan de pitmuur in de toekomst zwaarder moeten gaan tellen dan de data die voor handen is. “We hebben alle data bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat we, mocht er weer een situatie als die in Monaco voorkomen in de toekomst, dat we niet naar de data op de computers kijken maar gebruik maken van logica en logisch redeneren.”

Interessant is nog het geluidsfragment dat de FOM na afloop van de Grand Prix vrijgaf. Lewis Hamilton vraagt daarin aan zijn team of hij echt niet de pits in moet komen voor nieuwe banden, en daarmee lijkt ook een deel van de verantwoordelijkheid bij de coureur zelf te liggen. “Deze banden zijn enorm afgekoeld en iedereen die nu de pitstraat in gaat heeft nieuwe banden”, liet Hamilton weten over de boordradio. “Ok, copy, copy. Box, box.”, gaf het team daarop door aan de Brit, die zo zijn race verloor. Desondanks is Wolff niet van mening dat Hamilton zelf verantwoordelijk is voor de blunder, maar dat Mercedes de verantwoordelijkheid moet nemen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Mathon
Bronze Member

Dat is dé manier om geld te besparen want dan kunnen al die dure computers en al die software programma's en programmeurs bij de vuilnis. Helemaal back to the basics. De motor is pas stuk als de onderdelen je om de oren vliegen en de vlammen eruit slaan.

Hartstikke leuk dat dit gezegd wordt maar gaat natuurlijk nooit gebeuren omdat de data één keertje eens verkeerd geïnterpreteerd geworden is.

1 31-05-2015 17:57:49
cajos
Bronze Member

Ja vooral Hamilton is boos omdat zijn voorsprong wat kleiner is geworden dus de volgende (team) fout zal wel in het nadeel van Rosberg zijn.

31-05-2015 18:11:08
;