Menu
© Red Bull

Emilio de Villota wil F1-team voor de rechter

5 reacties | 3199x gelezen
29-05-2015 00:02

EvDelft |

Maria de Villota was in 2012 testcoureur en was in dat jaar betrokken bij een vreselijk ongeluk. Haar vader zei dat hij niet tevreden is met de manier waarop het onderzoek naar het ongeluk is afgehandeld.

Bron: AutoWeek.com

De Britse Health and Safety Executive liet deze week weten dat er geen verdere actie wordt ondernomen tegen het team Marussia met betrekking tot de angstaanjagende ongeval waarbij ze de laadklep van een vrachtwagen raakte met haar hoofd, tijdens een ærodynamicatest op het vliegveld van Duxford.

In eerste instantie verloor ze een oog, maar 15 maanden later overleed ze alsnog ten gevolge van het ongeluk.

Afgelopen woensdag liet haar familie, inclusief haar vader - oudcoureur Emilio de Villota, in een verklaring weten dat het niet uitsloot alsnog juridische stappen te ondernemen tegen het team wegens nalatigheid.

Marussia liet afgelopen maandag al een verklaring uitgaan aangaande het ongeluk van 3 juli 2012: "Tot op dit moment zijn we nog in afwachting van de inhoud van het rapport en als gevolg daarvan van de resultaten van het ongeluk".

Emilio liet weten aan Marca dat hij graag had gehad dat de betrokken partijen hem hadden geïnformeerd omtrent het definitieve rapport, in plaats van de uitkomst in de media te laten uitlekken. "Dat is heel jammer en triest. Als we alle conclusies uit het rapport kunnen zien, kan ik ook meer vertellen", aldus Emilio.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;