Menu
© Red Bull

Bijtanken Formule 1-auto's vanaf 2017 weer toegestaan

16 reacties | 3759x gelezen
15-05-2015 14:58

Schuki |

Formule 1-coureurs mogen met ingang van het seizoen 2017 hun benzinetank gedurende de race weer laten bijvullen. Dat heeft de Formula 1 Strategy Group besloten in de bijeenkomst van gisteren.

Bron: BBC.co.uk

De maatregel is onderdeel van een reeks aan wijzigingen om de sport interessanter en spannender te maken. In 2010 werd de regel om bij te mogen tanken verboden en sindsdien zijn er grotere tanks in de Formule 1-auto’s geplaatst.

Naast de procedure omtrent het tanken gaat er nog veel meer veranderen vanaf 2017. Zo is er overeengekomen dat auto’s “vijf tot zes seconden per ronde” sneller moeten worden en daarvoor zullen er hogere toerentallen toegestaan worden. Dat moet ook het geluid van de motoren ten goede komen, meldt de FIA vandaag tegen de BBC.

Eigen compounds
Een laatste nieuwe regel die bekendgemaakt is gaat over het kiezen van de compounds voor de race. Nu is bandenleverancier Pirelli verantwoordelijk voor het maken van de keuzes omtrent het rubber dat onder de auto’s geplaatst wordt, maar vanaf volgend jaar mogen teams dit zelf beslissen. Echter moeten al deze nieuwe maatregelen nog wel definitief goedgekeurd worden. De F1 commission en het World Motor Sport Council moeten hun licht nog laten schijnen over deze besluiten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;