Menu
© Red Bull

Vettel weet het zeker: “Ik vecht mee voor de titel”

5 reacties | 2727x gelezen
15-05-2015 14:49

Schuki |

Ferrari-coureur Sebastian Vettel is van mening dat hij nog steeds deelnemer is in het gevecht voor de wereldtitel. Ondanks de grote achterstand die Ferrari had tijdens de Grand Prix van Spanje denkt de Duitser dat hij nog kans maakt om de beste coureur van 2015 te worden.

Bron: F1i.com

Ferrari heeft een duidelijke stap voorwaarts gemaakt dit seizoen, wat zich uitbetaalde in de overwinning van Vettel in Maleisië. In drie van de overige vier races wist de viervoudig wereldkampioen ook op het podium te eindigen, maar ondanks dat heeft hij een achterstand van 31 punten op kampioenschapsleider Lewis Hamilton. Toch is de Duitser overtuigd van zijn constante prestaties en denkt hij daarmee een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. “Ja, ik denk zeker dat ik kans maak op de titel”, zei hij tegen F1i.

Ferrari dichtte gat het meest
“We hebben het nog in ons om de auto te verbeteren”, vervolgde hij. “Er komen nog een paar goede upgrades aan. Uiteraard is Mercedes het hele jaar de favoriet en waren ze vorig jaar onaantastbaar. Maar je kunt het ook uit een andere hoek bekijken. Mercedes was misschien niet alleen maar heel erg sterk, maar Ferrari heeft gat het meeste kunnen dichten. Ik denk dat we daar heer trots op moeten zijn en dat we ervoor moeten zorgen dat we de zaken snel kunnen omkeren. We doen nu het maximale en proberen ze snel mogelijk te verslaan.”

Het resultaat in Spanje is volgens Vettel geen duidelijk graadmeter voor het verschil tussen Mercedes en Ferrari. “Ik denk niet dat dat de realiteit is. Als je het gemiddelde neemt van de eerste vijf races kun je je een goed beeld vormen. Ik moet eerlijk zijn en toegeven dat er bepaalde circuits zijn waar we beter presteren dan andere en om de een of andere reden waren we in Spanje gewoon niet goed genoeg.”

“Ik ben zeker niet tevreden over het gat. Zij hadden een aardig gemakkelijke race vooraan, waardoor ze konden pushen wanneer dat nodig was. Wij moesten zo hard mogelijk rijden om nog een beetje dichtbij te kunnen komen, maar aan het eind viel dat dus best wel mee”, besloot Vettel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Heisenberg
Senior Member

Eerst is Spanje de graadmeter qua updates en dergelijke en nu weer niet. Hou beter je mond in plaats van die zever iedere keer. Leer eerst maar eens inhalen en verdedigen verwend ventje. De enige manier waarop jij weer WK wordt is als je weer een TGV onder je kont hebt waarin je van start tot finish je eigen raceje kunt rijden.

1 15-05-2015 15:43:17
Garfield
Senior Member

Het zou ook niet goed zijn voor het hele F1 circus en fans als Vettel/Ferrari de handdoek nu al in de ring zou gooien.
Ik denk ook zeker dat Ferrari een leuke kans heeft. Ook in Spanje heb ik mooie dingen gezien.
De polesitter is dit jaar veilig voor Ferrari, maar de nummer 2 niet. Dat heb je ook in Spanje kunnen zien. Zo vaak hebben ze dit jaar nog geen 1- 2 gescoord.
In Spanje kon Hamilton tot grote frustratie niet op een normale manier langs Vettel komen. Dat geeft de burger moed. Ook wilde hij geen gas terugnemen, maar blijven vechten om de eerste plaats. Dat is ook een goed teken, want het enige wat hij daarmee bereikte was meer slijtage aan zijn motor.
De grote achterstand van Vettel zegt ook niet zo veel, want hij heeft misschien wel aan het motorsparen geweest.

15-05-2015 17:11:13
Sicko
Gold Member

Vettel heeft persoonlijk tot nog toe wederom weinig laten zien. Zo gauw hij in verkeer beland is het een gezeur om blauwe vlaggen.

Dat blauwe vlaggen gedoe moet maar eens afgelopen zijn. Het beinvloed andere rijders die ook in gevecht zijn voor een plek en dan ineens van het gas af moeten.

1 15-05-2015 18:34:47
F1ner
Bronze Member

Raikkonen zeurt ook over blauwe vlaggen . Normaal gezien word Spanje beschouwd als de graadmeter voor de rest van het seizoen , maar ik denk niet dat ferrari zo ( slecht ) was , en dat ze elke race 45 seconden aan hun broek gaan krijgen .

16-05-2015 09:00:01
hakinnen
Rookie

Mercedes klaagt over grip in spanje en nog pakken ze bijna secondes per ronde, en dan zal vettel meedoen voor het kampioenschap haha kom op jongens het moge duidelijk zijn dat ook dit jaar mercedes zonder enige moeite het kampioenschap naar zich toe gaat trekken. Ik als fan ben daar ook zeer content mee =)

0 16-05-2015 10:55:15
;