Menu
© Red Bull

Vettel weet het zeker: “Ik vecht mee voor de titel”

10 reacties | 2844x gelezen
15-05-2015 14:49

Schuki |

Ferrari-coureur Sebastian Vettel is van mening dat hij nog steeds deelnemer is in het gevecht voor de wereldtitel. Ondanks de grote achterstand die Ferrari had tijdens de Grand Prix van Spanje denkt de Duitser dat hij nog kans maakt om de beste coureur van 2015 te worden.

Bron: F1i.com

Ferrari heeft een duidelijke stap voorwaarts gemaakt dit seizoen, wat zich uitbetaalde in de overwinning van Vettel in Maleisië. In drie van de overige vier races wist de viervoudig wereldkampioen ook op het podium te eindigen, maar ondanks dat heeft hij een achterstand van 31 punten op kampioenschapsleider Lewis Hamilton. Toch is de Duitser overtuigd van zijn constante prestaties en denkt hij daarmee een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. “Ja, ik denk zeker dat ik kans maak op de titel”, zei hij tegen F1i.

Ferrari dichtte gat het meest
“We hebben het nog in ons om de auto te verbeteren”, vervolgde hij. “Er komen nog een paar goede upgrades aan. Uiteraard is Mercedes het hele jaar de favoriet en waren ze vorig jaar onaantastbaar. Maar je kunt het ook uit een andere hoek bekijken. Mercedes was misschien niet alleen maar heel erg sterk, maar Ferrari heeft gat het meeste kunnen dichten. Ik denk dat we daar heer trots op moeten zijn en dat we ervoor moeten zorgen dat we de zaken snel kunnen omkeren. We doen nu het maximale en proberen ze snel mogelijk te verslaan.”

Het resultaat in Spanje is volgens Vettel geen duidelijk graadmeter voor het verschil tussen Mercedes en Ferrari. “Ik denk niet dat dat de realiteit is. Als je het gemiddelde neemt van de eerste vijf races kun je je een goed beeld vormen. Ik moet eerlijk zijn en toegeven dat er bepaalde circuits zijn waar we beter presteren dan andere en om de een of andere reden waren we in Spanje gewoon niet goed genoeg.”

“Ik ben zeker niet tevreden over het gat. Zij hadden een aardig gemakkelijke race vooraan, waardoor ze konden pushen wanneer dat nodig was. Wij moesten zo hard mogelijk rijden om nog een beetje dichtbij te kunnen komen, maar aan het eind viel dat dus best wel mee”, besloot Vettel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;