Menu
© Red Bull

Renault heeft problemen in de fabriek

5 reacties | 2988x gelezen
15-05-2015 11:32

EvDelft |

Renault is van mening dat een probleem met proces van het valideren van de motor in de fabriek in Virý de factor is die schuldig is aan de recente betrouwbaarheidsproblemen bij haar klantenteams Red Bull en Toro Rosso.

Bron: GrandPrixTimes.com

Volgens de Franse motorfabrikant zijn de motoren extreem betrouwbaar als ze getest worden onder gevontroleerde omstandigheden in hun fabriek, maar zijn de feiten op het circuit helaas tegenovergesteld. Slechts vijf races in het seizoen is Daniel Riccardo al aan zijn laatste motor bezig, dus een straf van 10 startplaatsen hangt hem boven het hoofd. Zijn teamgenoot Daniil Kvyat en hun collega's Max Verstappen en Carlos Sainz van Toro Rosso vergaat het niet veel beter.

Cyril Abiteboul, de motorsportdirecteur van Renault, laat weten: "Op de testbank zijn de motoren betrouwbaar, maar op het circuit niet. Het is duidelijk dat er iets mis is in het validatieprocecs tussen testbank en circuit. Er is iets dat we moeten onderzoeken. Het is net als ærodynamica, als de windtunnel de waarheid niet vertelt. Dat probleem hebben wij nu ook.'

Abiteboul is er echter wel van overtuigd dat de problemen het hoofd geboden kunnen worden en dat hun samenwerking met Red Bull weer net zo goed kan worden als het geweest is: "Het is momenteel niet makkelijk, maar dit huwelijk heeft nog bijna een heel seizoen te gaan. Dus we hebben simpelweg het probleem op te lossen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;