Menu
© Red Bull

Max Verstappen: “Ik voel me gewoon Nederlander”

10 reacties | 7838x gelezen
12-04-2015 07:40

Schuki |

Om voor eens en altijd een statement te maken heeft Max Verstappen in gesprek met Olav Mol van Sport1 een einde gemaakt aan de discussie omtrent zijn nationaliteit. “Ik voel me gewoon Nederlander."

Bron: Sport1

Er waren de afgelopen dagen een aantal relletjes omtrent de nationaliteit van Max Verstappen. Zijn moeder gaf begin deze week nog aan dat Max een Belg is en geen Nederlander, maar de 17-jarige Toro Rosso-coureur heeft nu zelf gezegd wat hij van de zaak vindt. “Ik heb een Belgische moeder en een Nederlandse vader, dus ik ben zowel Nederlander als Belg. Ik heb ook beide paspoorten. Maar ik voel me veel meer Nederlander en heb altijd geracet onder een Nederlandse licentie.”

De 17-jarige Limburger zei ook tegen Olav Mol dat hij al een keuze gemaakt had als het gaat om zijn toekomstige nationaliteit. “Op het moment dat ik achttien wordt moet ik natuurlijk een keuze gaan maken welke nationaliteit ik aanneem, maar dat zal gewoon de Nederlandse worden. Dat is gewoon duidelijk.” Verstappen had niet verwacht dat deze kwestie ooit zou spelen. “Het is wel apart ja. Maar ik heb me mijn hele leven lang al meer Nederlander gevoeld.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;