Menu
© Red Bull

Kimi: Tempo Ferrari Maleisië niet eenmalig

0 reacties | 2557x gelezen
06-04-2015 08:11

EvDelft |

Kimi Räikkönen zegt dat de snelheid die Ferrari in Maleisië liet zien niet een eenmalig iets is geweest en verwacht dat het team in China een soortgelijke prestatie kan neerzetten.

Bron: F1i.com

Op Sepang wist Sebastian Vettel beide coureurs van Mercedes te verslaan in een direct gevecht op de baan, terwijl Kimi zich naar voren moest vechten na een lekke band in de beginfase van de race. Hij wist als vierde te finishen. De hitte in Maleisië leidde tot een tweestopsstrategie voor Vettel en dat bleek een betere keuze te zijn dan de driestopper die Mercedes voor hun coureurs had bedacht. Veel mensen gaan er vanuit dat de temperatuur een beslissende factor is geweest in de uitslag van de race.

Echter, Kimi denkt dat de impact van de hoge temperaturen zwaar overschat worden en beweert dat Ferrari in Australië al veel dichter bij Mercedes had kunnen zijn, waar Lewis Hamilton en Nico Rosberg meer dan een halve minuut vóór Vettel wisten te finishen.

"Het zouden de omstandigheden in Maleisië geweest kunnen zijn, waar het heel heet was en wat goed was voor ons, maar ik denk dat we ook in Melbourne veel dichterbij hen hadden kunnen zitten als we bij de start van de race hen meteen hadden kunnen volgen. Het is duidelijk dat het circuit, de omstandigheden en alles een rol speelt maar vergeet niet dat we gewoon een goede auto hebben."

"We weten dat we niet zo snel zijn als Mercedes - in elk geval niet over één ronde - maar daar wordt hard aan gewerkt en van waar we vorig jaar gefinisht zijn wordt nu hard gewerkt aan dit jaar. Dat is een grote stap. Het team heeft alles goed gedaan, we kijken de goede kant op en stapje voor stapje proberen we Mercedes in te halen. Zelfs nu Sebastian wist te winnen weten we dat we de auto moeten blijven verbeteren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;