Menu
© Red Bull

“In China moet je rijden als je grootmoeder”

6 reacties | 2963x gelezen
04-04-2015 11:06

Schuki |

Daniel Ricciardo kijkt uit naar de Grand Prix van China, volgend weekend, maar zegt wel dat hij het jammer vindt hoe de banden zich gedragen op het Shanghai International Circuit. “De outlap moet je rijden als je grootmoeder, anders zijn je banden eraan.”

Bron: Planet-F1.com

Red Bull hoopt zich weer te kunnen melden aan de voorkant van het veld na een ietwat teleurstellende Grand Prix van Maleisië, waar beide coureurs werden verslagen door de rookies van Toro Rosso. Tijdens de Grote Prijs van China zal ieder team zich moeten ontfermen over de korte levensduur van de zachte band die Pirelli meeneemt, en Daniel Ricciardo legt uit waarom “je als je grootmoeder moet rijden tijdens je outlap.”

“Het is heel erg extreem in China. Ik heb nog steeds liever het scenario waar je drie rondjes moet trappen om je banden aan het werk te krijgen”, vertelde Ricciardo. “Het is natuurlijk geweldig dat die band direct naar je toe komt, maar in de kwalificatie moet je je outlap rijden als een oude oma, anders verbruik je alles wat in die banden zit al veel te vroeg op.”

Boekje lezen tijdens de race
Een andere uitdaging op het circuit in China is het langste rechte stuk op de Formule 1-kalender. Met 1.170 meter is het voor sommige coureurs een lange zit, hoewel de bolides daar gemakkelijk over de 300 km/h kunnen rijden. “Het is zeker lang, ik kan een blik Red Bull drinken als ik zou willen”, grapte Ricciardo. “Ik heb veel coureurs gehoord die het een saai stuk vinden, maar dan zijn ze hier nog niet geweest in de Formule BMW. Ik kwam hier al als kind in die klasse en kon voor dat rechte stuk een boek meenemen.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;