Menu
© Red Bull

Alonso: “Geen goed idee om Mercedes te kopiëren”

1 reactie | 3198x gelezen
04-04-2015 10:51

Schuki |

Volgens Fernando Alonso heeft het voor Honda geen enkel nut om te kijken naar concurrentie als Mercedes. Juist een andere benadering moet voor McLaren-Honda zorgen dat ze weer aan de top van het veld komen.

Bron: ESPN.com

De terugkeer van Honda op de grid bij McLaren gaat niet bepaald over rozen. Een aantal problemen met de powerunit steken de kop op en in de eerste twee races werd de motor zelfs teruggeschroefd om het einde maar te halen. Het resultaat daarvan is dat McLaren steevast aan de achterkant van het veld rondrijdt en het niet echt potten kan breken. Afgelopen raceweekend verklaardde Honda-baas Yasuhisa Arai nog dat Honda slechts halverwege een “hoge berg” is om het maximale uit de motor te halen. Desondanks staat Fernando Alonso, die in zijn eerste race voor het team de garage vroegtijdig opzocht vanwege problemen met de koeling van het ERS, volledig achter de aanpak van het team.

“We hebben nog een lange weg te gaan en hebben een flinke achterstand, maar ik heb enorm veel vertrouwen in dit team”, zei Alonso. “We hebben veel talent bij de engineers van McLaren en we hebben veel progressie geboekt in de afgelopen weken. Natuurlijk willen we Mercedes verslaan, maar dan moeten we niet hun strategie gaan toepassen. We moeten dan een andere benadering van het racen hebben, anders loop je de hele tijd achter hun feiten aan.”

Het kost wat tijd
Ondanks dat McLaren op de voorlaatste rij kwalificeerde tijdens de Grand Prix van Maleisië en met geen enkele auto aan de finish wist te komen, is het team nog vol vertrouwen over de progressie die het boekt. Het team wist de achterstand met de kop met een seconde te verkleinen en is ervan overtuigd dat het iedere race weer een stukje beter gaat. “Het gaat wat tijd kosten, maar we groeien samen op. Er zijn veel jonge mensen in dit team en sommige Japanners zijn nieuw in de Formule 1. Over een paar maanden, als we in de punten en op het podium staan, zullen we tegen elkaar zeggen dat het een leuke reis was en dat we alles samen moeten doen”, eindigde Alonso.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

nu, daar geef ik Alonso gelijk in, zij moete met wa nieuws komen, voor Mercedes het doet. Ma al bij al, is het een slechte zet geweest, van Alonso, om naar mc laren te verhuizen, hij wist immers dat ze met een honda motor gingen debuteren. Zo is het indertijd ook gegaan met villeneuv, toen ie naar bar honda ging

0 04-04-2015 12:05:44
;