Menu
© Red Bull

Verdwijnt ook Monza van de F1 kalender?

8 reacties | 2612x gelezen
01-04-2015 11:27

broekie |

Ivan Capelli, de nieuwe baas van Monza, zegt er alles aan te zullen doen om de Grote Prijs van Italië ook na 2016 te behouden. Na het verlies van de race in Duitsland dit jaar, willen de Italianen kostte wat kost de race nabij Milaan de komende jaren behouden. Bernie Ecclestone zei eerder het volgende over de toekomst van de historische Grand Prix: “Die ziet er niet goed uit. Ik denk niet dat we een nieuw contract met ze afsluiten. De huidige overeenkomst is voor ons uitgelopen op een commerciële catastrofe. Na 2016 zeggen we Monza dus vaarwel." Ecclestone heeft deze editie van het wereldkampioenschap zonder blikken of blozen ook de Duitse Grand Prix van de kalender geschrapt. Capelli had hier het volgende over te zeggen: “De annulering van de Duitse GP toont aan dat het glas halfvol is, maar tegelijkertijd ook halfleeg.” “Halfleeg omdat ze met Mercedes wereldkampioen zijn geworden, ze hebben Sebastian Vettel bij Ferrari en toch verdwijnt de race in Duitsland. Halfvol omdat het ons misschien meer fans oplevert die eigenlijk naar Duitsland wilden gaan, we hopen dat onze tribunes hierdoor beter gevuld zullen zijn”, aldus Capelli tegenover Corriero dello Sport. Prioriteit voor de Italianen is om met Ecclestone in gesprek te gaan en hem proberen op andere gedachten te brengen over Monza, maar tot nu toe lijkt het erop dat de 84-jarige niet echt wil luisteren. Tijdens de GP in Monaco zullen beide partijen om de tafel zitten om de toekomst van Monza te bespreken.

Bron: inautonews.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Hell_Pet
Bronze Member

Monza vind ik 1 van de leukste circuits die er is. Er zijn ook vaak leuke races te zien. Dus ik zou het ontzettend jammer vinden als deze ook verdwijnt.

0 01-04-2015 11:36:17
Arie69
Silver Member

En dan blijft Bernie beweren dat de Formule1 ziek is.

http://www.formule1nieuws.nl/modules/news/article.php?storyid=41121

Hij is degene die niet helemaal helder de zaken van elkaar kan onderscheiden. 3 Duitsers in de F1, Mercedes Wereldkampioen en dan schrap je de Duitse GP. Ferrari van af dag 1 in de F1 aanwezig en dan geen GP in Italië.
Bernie is een geldwolf en verder telt er niets voor hem!

1 01-04-2015 12:42:53
Warthog
Senior Member

Ja, hij moet dringend vervangen worden vooraleer alle races gaan verdwijnen van de kalender.

01-04-2015 13:10:42
Imoms
Rookie

25 a 30 jaar geleden vertelden ze al op tv dat de races in Europa allemaal zouden verdwijnen in de toekomst, wat een gelul dachten we toen, maar als het zo blijft duren met de moderne F1 gaat de voorspelling nog uitkomen.
Vroeger alle races gedaan in Europa (was relatief betaalbaar toen)nu volg ik de F1 nog via de media en via allerlei sites maar kijken op tv doe ik niet meer, dat er nog circuits hier gaan verdwijnen, ja dat begin ik nu toch te geloven.

0 01-04-2015 17:57:39
;