Menu
© Red Bull

Wolff: ‘We moeten sneller doorontwikkelen’

0 reacties | 1592x gelezen
31-03-2015 07:31

EvDelft |

In navolging van de overwinning van Ferrari in Sepang die de Formule 1-wereld schokte en de onoverwinnelijkheid van Mercedes aan flarden scheurde, zoals die verwachting na Melbourne gewekt was, heeft Toto Wolff zijn team opgeroepen om de ontwikkeling van de auto dubbel zo snel te laten gaan.

Bron: FormulaSpy.com

"We zijn altijd wat skeptisch over ons eigen voordeel. We moeten nu de snelheid waarmee we de auto ontwikkelen verhogen. We moeten uit zien te zoeken waarom wij problemen hadden in deze hete omstandigheden, tijdens de lange runs", aldus Wolff.

Hoewel de snelheid van Ferrari tijdens de lange runs bevestigd werd tijdens de tests voorafgaand aan het seizoen, had Wolff niet verwacht dat het gat zó snel gedicht zou worden: "Het is wel een belangrijk signaal en dat is goed voor ons. Ze hebben geweldig werk afgeleverd en ze hebben een goede auto en goede coureurs. We moeten scherp blijven en de auto blijven doorontwikkelen om straks niet achter de feiten aan te lopen."

Lewis Hamilton meldde al dat hij de hele zondag niet blij was met hoe de auto reageerde: "De hele dag had ik problemen met de balans van de auto. Ik had veel onderstuur, dus ik kon niet echt banden sparen. Ferrari was gewoon goed en zo niet een stukje beter wat betreft het omgaan met de banden."

Het valt nog te bezien hoeveel ontwikkelingswerk Mercedes kan en wil doen. Wat betreft de motor heeft Mercedes van alle motorenleveranciers het meeste aangepast van allemaal. Daarom zal hun ontwikkelingswerk over het hele seizoen uigesmeerd moeten worden om de kans op herhaling van Sepang te minimalizeren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;