Menu
© Red Bull

Verstappen: “Ik houd wel van die regen”

1 reactie | 2997x gelezen
28-03-2015 14:07

Schuki |

Max Verstappen was zeer opgetogen na zijn zesde plaats tijdens de kwalificatie van zaterdag. De jonge Nederlander wist voor het eerst in zijn prille carrière door te dringen tot Q3 en behaalde direct een prima zesde positie. De regenbuien, die het circuit van Sepang karakteriseren, waren niet in het nadeel van de Toro Rosso-coureur.

Bron: Verstappen.nl

“Een zesde startplaats is top!”, reageerde Verstappen op zijn eigen site. “Het laatste deel van de kwalificatie ging erg goed, in het eerste deel had ik wat moeite met de auto en de remmen. Ik kende een goed einde van het tweede deel van Q2, vlak voor de regenbuien, en daar had ik wat geluk mee. Maar ik was blij dat het ging regenen, want ik houd ervan om in die omstandigheden te racen.”

Vlak voor de wolkbreuk die Q2 teisterde wist Verstappen zich nog naar een knappe zevende positie te rijden, en daarmee was hij direct verzekerd van een plaatsje in Q3. Hoewel ook die sessie regenachtig verliep gaat Toro Rosso er nog steeds van uit dat het morgen een droge race zou kunnen zijn. “We bekijken nog met het team hoe we de auto voor de race zouden kunnen aanpassen”, zei Verstappen, die aangaf dat zijn lange stints lang niet slecht waren. “Ik maak me geen zorgen, onze racesnelheid is normaal gesproken prima, dus ik kijk uit naar de Grand Prix. De zesde positie is een goed uitganspunt, ik ga er nu voor om de race uit te rijden en punten te scoren.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jeffrey155
Quite a regular

Hoop voor ons en voor Max dat het morgen weer gaat regenen. Ben benieuwd wat de ferrari's dan kunnen en ook de Red Bulls lijken er met de regen wat beter bij te zitten.

0 28-03-2015 15:22:35
;