Menu
© Red Bull

Manor mag racen in Maleisië

0 reacties | 1920x gelezen
28-03-2015 13:56

Schuki |

Hoewel Roberto Mehri en Will Stevens zich niet binnen de 107%-regel wisten te kwalificeren mogen beide Manor-coureurs morgen wel starten tijdens de Grand Prix van Maleisië. Dat heeft de FIA zojuist bekend gemaakt.

Bron: ESPNF1.com

De snelste tijd van Roberto Mehri was vier tienden van een seconde te langzaam om te voldoen aan de 107%-regel, die stelt dat een coureur een tijd moet zetten binnen 107% van de snelste tijd van desbetreffende kwalificatie. Will Stevens kwam de garage niet uit op zaterdagmiddag vanwege een brandstofprobleem, maar beide coureurs mogen toch deelnemen aan de Grand Prix.

Op vrijdagmiddag had Will Stevens al laten zien dat hij over de juiste snelheid beschikte door zich binnen de gestelde tijd te trainen tijdens VT2. Roberto Mehri is dat echter niet gelukt, maar waarschijnlijk heeft de FIA in ogenschouw genomen dat de Spanjaard, als je de snelste individuele sectortijden bij elkaar optelt, wel binnen de 107% zou komen. Daardoor zal hij morgen als negentiende op de grid verschijnen en zal zijn teamgenoot de rijen sluiten als om 09:00 uur de lichten op groen gaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;