Menu
© Red Bull

Pirelli: “Contractonderhandelingen niet vanzelfsprekend”

1 reactie | 2180x gelezen
22-03-2015 10:39

Schuki |

Pirelli zegt dat het moeilijk wordt om een beslissing te maken over een nieuw contract. De Italiaanse bandenleverancier zal volgend jaar nog in de sport te zien zijn, maar moet nog beslissen of ze daarna door blijven gaan met het leveren van banden. Een revolutie in de Formule 1 kan volgens hen niet uitblijven.

Bron: Autosport.com

Er gaan al veel discussies over de reglementen van 2017, terwijl we net aan het seizoen 2015 zijn begonnen. Het bodywork van de auto’s zou flink op de schop gaan over twee jaar, evenals de regel om 1.000 pk uit de motoren te halen, echter is nog niets vastgelegd voor 2017. Volgens Pirelli zouden grotere velgen op de auto’s de ‘wow-factor’ al doen toenemen, maar de Italianen willen eerst zekerheid wat er gebeurt met de reglementen in 2017 alvorens ze deelnemen aan de contractbesprekingen voor na 2016. “We willen weten wat er gebeuren gaat in 2017”, zei motorsport directeur Paul Hembery tegen Autosport.

“Als er progressie geboekt gaat worden moet je wel weten waar je voor tekent. Waar gaat de sport naar toe bijvoorbeeld.” Hembery gaf aan dat het moeilijk wordt voor Pirelli om te tekenen voor langere termijn als het niet weet wat de Formule 1 staat te wachten. “Als je niet weet welke veranderingen er op de rol staan dan kun je toch geen beslissingen nemen die zoveel geld kosten?

We hebben niets meer gehoord, maar verwachten in de komende drie maanden meer te weten te komen over de plannen van de FIA. We willen het goed doen voor de sport, maar weten niet of ze bij de 13-inch banden willen blijven of toch willen groeien naar 19 inch.”

Tijdig testen
Hembery is wel van mening dat Pirelli niet het voortouw moet nemen in de onderhandelingen over de reglementen. “Dat is aan de sport zelf. Maar het heeft voor ons wel een grote impact op de hoeveelheid werk die we moeten verzetten, dus we moeten goed weten wanneer we kunnen beginnen met testen.” Als de veranderingen die geopperd zijn doorgezet worden wil Pirelli in ieder geval op tijd kunnen beginnen met het maken van banden. “Wanneer de motoren 1.000 pk gaan leveren en enorme achtervleugels krijgen moeten we minimaal in oktober of november van het jaar ervoor kunnen beginnen met testen”, besloot de motorsport directeur.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1ner
Bronze Member

Ik kan verkeerd zijn maar ik denk dat 19 inch wielen te groot zijn voor de F 1 , zouden ze niet beter 16 inch nemen ? Dat gebruiken ze in de indy car ook en ziet er goed uit . Een goede brede 16 inch kan die 1000 pk ook wel aan .

0 22-03-2015 11:25:22
;