Menu
© Red Bull

Dr. Marko: “Ferrari is niet dichterbij Mercedes gekomen”

3 reacties | 2728x gelezen
21-03-2015 19:59

Schuki |

Red Bull’s grootste adviseur, Dr. Helmut Marko, is van mening dat Ferrari niet dichterbij Mercedes gekomen is in de afgelopen winter. De Oostenrijker denkt eveneens dat de achtervolgende teams geen enkele kans hebben om Mercedes in te halen.

Bron: Speedweek.com

De prestaties van Mercedes in Australië noopten Red Bull om de FIA aan te schrijven om nieuwe maatregelen te nemen om het veld dichter bij elkaar te blijven. Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil ook dat er iets gedaan wordt, nadat Mercedes het veld ruim dertig seconden voor bleef tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen 2015. Sebastian Vettel was de beste van de rest, maar moest wel een halve minuut toegeven op winnaar Lewis Hamilton. Helmut Marko denkt daarom ook dat Ferrari geen terrein heeft goedgemaakt op de dominante Mercedessen.

“De prestaties van Ferrari moeten relatief gezien worden”, verklaarde Marko. “Ze zijn niet dichterbij gekomen, ze zijn alleen wat beter dan vorig jaar. Bij Red Bull geloven we dat niemand Mercedes bij kan halen als deze regels van kracht blijven. Als je de motor niet hebt, kun je ook niet verder naar voren komen.” Marko liet al doorschemeren dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz het misschien niet meer ziet zitten in de Formule 1. “Het probleem zit hem erin dat we niet meer mogen ontwikkelen aan de motor. Als je dan al een achterstand hebt kun je niet meer naar voren komen”, eindigde Marko.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1ner
Bronze Member

Ferrari is dan toch mooi over red bull gekomen en dat zal mr Marko wel steken.

0 21-03-2015 20:13:38
Sicko
Gold Member

Ferrari is véél beter geworden, anders hadden de huidige rijders nooit zo hoog kunnen eindigen in de eerste race. Met Alonso had Ferrari de aansluiting wellicht kunnen vinden. Maar helaas.

1 21-03-2015 22:50:48
Heisenberg
Senior Member

Inderdaad Sicko en vergeet Ricciardo niet, die hadden ze beter kunnen contracteren dan Vettel:lol:

22-03-2015 11:07:23
;