Menu
© Red Bull

Gaat Red Bull eigen motor bouwen?

11 reacties | 4133x gelezen
20-03-2015 09:50

EvDelft |

De huidige spanningen tussen Red Bull en Renautl hebben geleid tot speculatie dat het team uit Milton Keynes erover nadenkt een eigen motor te gaan bouwen.

Bron: F1i.com

Het is niet de eerste keer dat dit wordt overwogen, want vorig jaar kwam dit idee ook al kort bovendrijven. Echter, toen drukte Christian Horner de geruchten snel de kop in en liet weten dat hij graag wilde samenwerken met een sterke partner.

Echter, in navolging van de Grote Prijs van Australië hebben beide partijen flink naar elkaar uitgehaald, zodat er mogelijk weer ideeën gaan spelen in de hoofden van het management van Red Bull. Er gaan nog meer geruchten, namelijk dat Red Bull een motor kan laten draaien in september dit jaar, met een nieuwe cilinderkop welke is ontworpen door motorgoeroe Mario Illiën. Illiën heeft gewerkt voor Renault als consultant, om de motor beter te laten presteren.

Moeilijke tijden leiden vaak tot cruciale beslissingen, en het leidt geen twijfel dat de komende maanden inderdaad de belangrijksten zijn voor Red Bull en Renault betreffende hun samenwerking.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;