Menu
© Red Bull

Ruzie tussen Vettel en Rosberg

4 reacties | 4746x gelezen
16-03-2015 12:20

EvDelft |

Nico Rosberg heeft aan Sebastian Vettel een uitnodiging gedaan om in Maleisië eens de pitbox van Mercedes langs te komen. Een woordenwisseling tussen de twee tijdens de persconferentie na afloop van de race is de directe aanleiding.

Bron: IrishExaminer.com

Nico Rosberg finishte de race in Melbourne als tweede, achter teamgenoot Lewis Hamilton. Vettel eindigde als derde, op ruim 30 seconden afstand, bij zijn debuut bij Ferrari. Het lijkt nu al duidelijk te zijn hoe het seizoen gaat verlopen. Mercedes lijkt wederom een dominante auto te hebben gebouwd, net als vorig jaar waarin in 19 races er 16 werden gewonnen en 18 keer van pole positie werd vertrokken. Het resulteerde in een vraag tijdens de persconferentie of ze dit jaar nog enige tegenstand verwachten dit jaar.

Rosberg: "Ik hoop op een paar mooie gevechten, dat zou geweldig zijn. Ik denk dat we de komende paar races nog de toon aangeven, en dat willen we natuurlijk ook zo houden. We weten natuurlijk ook dat als zij (Ferrari) dichterbij kan komen, dat goed is voor de sport. Als ze maar niet té dichtbij komen...".

Vettel begreep die opmerking niet en viel Rosberg in de reden: "Eerlijk! Hoop je dat? Serieus? Je finishte een halve minuut vóór ons en je hoopt dat het veld dichter bij elkaar komt? Wil je soms langzamer worden? Is dat wat je zegt?".

Rosberg had dit duidelijk niet verwacht en zei: "Ik hoop dat je ons kunt gaan uitdagen, want het is belangrijk voor de sport en de fans. Ik denk veel aan de show. Ik ben daar altijd mee bezig, want ik wil dat de mensen die kijken een leuke tijd hebben. Als jullie wat dichterbij komen, is dat geweldig voor iedereen".

Vettel reageerde als door een wesp gestoken: "Eerste suggestie, als je het niet erg vindt. Ik denk dat je garage opengesteld moet worden voor het publiek in Maleisië en dat iedereen kan komen kijken. Niet? Ik maak een grapje".

Rosberg, bloedserieus: "Je mag langskomen, je bent bij deze uitgenodigd".

Vettel: Oké, dank je, ik zal er zijn".

Rosberg: "Vrijdag, Maleisië, oké".

Vettel: "Engineerskamer? Ik ben er na de debrief".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

quincy010
Bronze Member

rosberg begint praatjes te krijgen verwend nest, wat heeft ie nu bereikt in zijn carriere hij rijdt voor mercedes behaalt alleen een overwinning als hamilton een off day heeft, nog nooit wereldkampioen, ze moeten dat ventje zijn mond snoeren ga eerst ff winnen wat vettel gewonnen hebt en kom dan met je praatjes over het paard getilde coureur die het is.zet hem in een ferrari en hij haalt miss de finish

1 17-03-2015 15:49:01
paapmans
Bronze Member

waar maak je je druk om. als ik het stukje lees is het vettel die praatjes heeft ,en zich aangevallen voelt.
het is maar net hoe je het leest misschien zit ik er naast.
rosberg heeft meer bereikt dan de meeste hier .
daar kunnen we zelf alleen maar van dromen.

17-03-2015 19:42:06
;