Menu
© Red Bull

Coureurs bezorgd over ‘F1-show’

6 reacties | 3229x gelezen
16-03-2015 09:34

broekie |

Als we Daniel Ricciardo moeten geloven, heeft de Formule 1 maar een bar slechte show weggegeven tijdens de eerste race van 2015. Van juridische gevechten voor de race, achterhoedeteams die niet eens in actie kunnen komen, auto’s die voor de hoofdrace al uitvallen tot een te grote voorsprong van het machtige Mercedes. De uiteindelijke race was gewoonweg niet interessant of spectaculair genoeg en veel teams werden uiteindelijk op een ronde achterstand gezet. “Ik heb medelijden met de fans”, aldus Ricciardo. “Het was een saaie race”, vervolgde de populaire Australiër. Saaie bedoeling Sebastian Vettel kwam 34 seconden na het team van Mercedes over de finish en had dezelfde mening: “Het was zeker niet fantastisch voor de fans. De Formule 1 wordt er niet makkelijker op, het is moeilijk. Misschien is het wel gewoon te moeilijk geworden”, vervolgde de Ferrari-coureur. Zijn oude werkgever Red Bull noemde de race een ‘saaie’ bedoening, Vettel denkt er hetzelfde over: “Misschien dat het de volgende race wat verandert, maar het kan zomaar nog erger worden”, voegde de viervoudig wereldkampioen er aan toe. F1-show belangrijk Nico Rosberg hoopt dat Ferrari de gigantische voorsprong van Mercedes nog kan verkleinen. “Serieus?”, vroeg Vettel zich openlijk af. “Je finisht 34 seconden voor ons en dan hoop je dat je langzamer wordt?”, aldus de verbaasde Heppenheimer. “Ik hoop dat ze het ons lastiger zullen maken”, vertelde Rosberg direct na de seizoensopener. “Dat is belangrijk voor de sport en voor de toeschouwers. Ik zal altijd aan de show denken, omdat ik de fans op het circuit en voor de TV wil vermaken”, aldus de Mercedes coureur.

Bron: Onestopstrategy.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

eddtheduck
Bronze Member

Ze hebben gelijk, maar je kunt niet verwachten dat het team dat het best presteert zachter gaat rijden om de spanning terug te brengen. De anderen zullen nog harder moeten werken om het gat te verkleinen.

Vettel heeft boter op zijn hoofd; toen hij een aantal jaren iedereen, behalve zijn teammaat, op een ronde zette omdat hun auto veruit de snelste was, deed hij ook niets dan juichen en zijn vingertje in de lucht steken. Dat is inherent aan de autosport; de auto moet goed zijn, als coureur ben je slechts een paar procentjes van het totaalpakket. Op dit moment rijden alle coureurs in het veld op het podium met de Mercedes.

Als we echt racen willen zien, moeten ze iedereen exact hetzelfde materiaal geven, maar dat zal er in de F1 nooit van komen, omdat de hele sport drijft op de commercie.

2 16-03-2015 11:48:40
Warthog
Senior Member

We mogen de sport wel niet te commercieel gaan maken. Want dan is het geen sport meer.

16-03-2015 11:59:35
koffieboon
Senior Member

ik vind het nog maar sterk de vraag of iedereen kampioen zou worden in de Mercedes, ben zeer benieuwd of een pastor maldonado dat zou kunnen.

verder is het natuurlijk ultiem venederend om van mercedes te horen we hopen dat jullie gauw wat dichterbij komen...

16-03-2015 12:02:07
harians
Rookie

Nu voelen de kindertjes ook eens wat de achterhoede teams altijd mee maken en toch zolang mogelijk er proberen bij te blijven en niet gelijk beginnen te janken dat ze niet kunnen winnen.

0 16-03-2015 20:36:03
;