Menu
© Red Bull

Valtteri Bottas vraagteken voor race morgen

5 reacties | 2482x gelezen
14-03-2015 13:12

Schuki |

Valtteri Bottas is niet geheel ongeschonden uit de kwalificatie gekomen vanochtend. De Fin klaagt over rugpijn en is overgebracht naar het ziekenhuis voor een controle.

Bron: ESPNF1.com

Bottas voelde de pijn tijdens het remmen in de tweede kwalificatiesessie van de ochtend. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de situatie is. Zondag zal het Williams-team uitsluitsel geven over de gezondheid van Bottas, maar het zou zomaar kunnen dat de Fin de race moet missen. “Hij voelde wat pijn in de rug bij het remmen tijdens zijn tweede run in Q2”, verklaarde Rob Smedley van Williams.

“De pijn werd verergerd gedurende de derde kwalificatie. Hij is nu in het medisch centrum waar hij een check gehad heeft en zal naar het ziekenhuis gaan voor verder onderzoek. Dat is alles wat we weten en morgen zullen we kijken hoe het verder gaat. Hij slaapt in ieder geval in zijn hotel en niet in het ziekenhuis. Daar wordt hij morgen wel weer onderzocht.” Of Bottas morgen ook zal gaan racen wist Smedley niet. “Dat is niet aan mij om eerlijk te zijn, dat is aan de medici. Wij kunnen alleen de goede tests doen en dan zal de tijd het zeggen.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;