Menu
© Red Bull

“Drie auto’s per team is niet de oplossing”

7 reacties | 2058x gelezen
07-03-2015 10:25

Schuki |

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene denkt dat de Formule 1 niet gebaat is bij drie auto’s per team. De Italianen denken dat het beter is voor de sport dat er meer teams komen met twee coureurs in plaats van een format van acht teams met drie auto’s.

Bron: Crash.net

Caterham en Marussia kwamen vorig jaar in financiële problemen en daardoor leek het er even op dat er dit seizoen slechts 18 deelnemers zouden zijn. Marussia maakte echter een opmerkelijke comeback waardoor er toch nog 10 teams meedoen aan het kampioenschap. Tijdens de Grand Prix van Amerika en Brazilië reden er al slechts negen teams mee, maar dat zal komend seizoen niet zijn.

Desondanks zijn er nog steeds teams die in financiële problemen hebben. Onder meer Force India, Lotus en Sauber hebben bij Bernie Ecclestone aangeklopt omdat ze het niet kunnen bolwerken. Meer teams kunnen dus uit de sport wegvallen en met dit in het achterhoofd zijn er mensen die rekening houden dat de gelauwerde teams drie auto’s in zouden moeten zetten. “Het is een oplossing die niet breed gedragen word, maar als je in de sport wil blijven zou je een derde auto misschien in moeten zetten”, zei Arrivabene. “Het heeft echter niet onze voorkeur. We willen andere constructeurs naar de sport trekken om nieuwe teams te maken die de grid kunnen vullen.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;