Menu
© Red Bull

FIA overweegt inschrijving nieuwe teams

3 reacties | 2052x gelezen
06-03-2015 20:36

Schuki |

Jean Todt heeft aangegeven dat de FIA overweegt om de inschrijvingen voor nieuwe teams te openen. Met Haas F1 dat volgend jaar haar debuut maakt zal het aantal teams weer op elf uitkomen, maar de FIA hoopt op meer deelname.

Bron: ESPNF1.com

In plaats van een extra team zal Haas F1 volgend seizoen de plek innemen van Caterham, dat begin dit jaar failliet werd verklaard. Marussia leek hetzelfde lot te moeten ondergaan, maar de Britten zijn onder leiding van Graeme Lowdon bezig aan een opmerkelijke revival. De FIA gaat nu proberen om meer teams warm te laten lopen voor deelname aan het kampioenschap. De laatste keer dat de FIA de boeken voor inschrijvingen opende was in 2014, toen Haas en het Roemeense Forza Rossa hun inschrijving regelden, maar het is nog maar de vraag of laatstgenoemde haar opwachting nog gaat maken.

“Ik ben niet blij wat er gebeurd is met Marussia en Caterham en ik voel met ze mee, maar dat is wat er altijd in de Formule 1 gebeurt”, zei Todt tegen The New York Times. “In 2016 komt er een nieuw team en we zouden de boeken nog kunnen openen om een of twee teams toe te laten. Hiermee willen we andere teams aanmoedigen om nog beter te ontwikkelen en uiteraard om de kosten te verlagen.” Todt ging verder met zeggen dat de kostenbesparing niet ten koste zou moeten gaan van de V6 Turbomotoren die vorig jaar zijn geïntroduceerd. “Het was een gevoelige kwestie rondom die motoren, maar Formule 1 is het boegbeeld van de autosport en daarom moeten we een statement zetten.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Todt voelt met Marussia en Caterham mee? Dat is wat altijd wat er in de ............

Hoe komt hij er bij. Er zijn teams geweest (zoals BMW) die zich uit de F1 terug trokken omdat het te duur was geworden.

Dat teams failliet verklaard worden is een heel ander verhaal en verklaart dat de rijke teams samen met de FIA de buit verdelen en de kleinere teams voor een toevallige kruimel mee mogen doen.

Todt daalt met deze uitspraken behoorlijk in mijn achting.

0 06-03-2015 22:02:41

Men heeft eerder teams gelokt en een budgetplafond gezet om die vervolgens weer te cancellen toen er al teams aangemeld waren. De Fia helpt zelf de sport om zeep.

De nadruk moet op de belangrijkheid liggen van het constructeurschap. Een constructeur die samenwerkt met een motoren leverancier ipv hele rijke fabrieksteams. Te denken valt aan soepeler regels voor zulke constructeurs en zwaardere regels voor fabrieksteams. Geeft de afzonderlijke constructeur eerlijker kansen.

1 06-03-2015 23:55:21
F1ner
Bronze Member

De grote schuldige is de FIA . Zij maken alles zo duur voor de teams , het inschrijvingsgeld verhogen , meer betalen per punt , elk jaar nieuwe regels die handen vol geld kosten .
De grote teams zijn tegen het budgetplafond , maar als de tv gelden beter verdeeld zouden worden dan konden teams zoals caterham en manor gezond(der) blijven en langer bestaan .

07-03-2015 09:33:31
;