Menu
© Red Bull

Max verkiest Vergne als teamgenoot

7 reacties | 2857x gelezen
31-10-2014 13:08

FerrariFTW |

Max Verstappen heeft te kennen gegeven dat hij volgend jaar het liefst Jean-Eric Vergne als teamgenoot heeft. Red Bull, het team dat ook de macht heeft over Toro Rosso, heeft nog altijd niet besloten of ze nu de vierentwintigjarige en ervaren Fransman in de wagen zetten of Formule 3.5 kampioen Carlos Sainz Junior een kans geven.

Bron: autosport.com

De twintigjarige Spanjaard wacht ongeduldig af. "Ik heb geen plan B," vertelde Sainz donderdag aan de Spaanse krant Marca Sport. Insiders geloven echter steeds meer en meer dat Toro Rosso en Red Bull toch gaan kiezen voor Vergne. Het zou handig zijn een ervaren rijder te hebben naast een zeventienjarige coureur. Bovendien zijn twee rookies bij een team niet altijd even succesvol geweest in het verleden.

Max gaat hiermee akkoord: "Voor het team zou het beter zijn een ervaren rijder te hebben," vertelde hij in Austin. "Het zou goed zijn om langs mij Jean-Eric te hebben. Niet alleen omdat hij al twee jaar ervaring heeft, ook omdat hij veel talent heeft en een leuke kerel is. Hij verdient het om te blijven," aldus Verstappen.

Jean-Eric Vergne heeft donderdag te kennen gegeven dat het mogelijk is dat hij een derde seizoen op rij voor Toro Rosso gaat rijden, wat tot nu toe uniek zou zijn. Toro Rosso staat erom bekend zijn rijders na twee seizoen of te promoveren, of te dumpen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;