Menu
© Red Bull

Williams volgende optie voor Alonso?

5 reacties | 3069x gelezen
12-10-2014 11:59

Schuki |

Het gevaar dat Fernando Alonso volgend jaar geen zitje heeft wordt met de dag groter, zolang de Spanjaard geen contract heeft en de geruchten waar zijn dat hij het veld moet ruimen voor Sebastian Vettel. De laatste rumoeren zijn nu dat hij de weg van zijn voormalig teamgenoot Felipe Massa gaat volgen en volgend jaar uitkomt voor Williams Racing F1.

Bron: Motorsport.com

Het is bijna overduidelijk dat Sebastian Vettel binnenkort wordt verwelkomd door Ferrari, en dat zal betekenen dat Fernando Alonso door de achterdeur zal moeten verdwijnen. Nu hij nog steeds geen contract heeft voor volgend jaar en zijn grootste wens Mercedes geen optie meer is, komt een jaar aan de zijlijn voor de Spanjaard steeds dichterbij.

McLaren
Volgens huidig Williams-coureur en voormalig teamgenoot Felipe Massa staat Alonso voor een moeilijke beslissing. Nu de onderhandelingen met McLaren lijken stuk te lopen vanwege het salaris dat de Ferrari-coureur zou willen hebben. Michael Schmidt, correspondent van Auto, Motor und Sport, denkt dat Alonso op de deur van Lotus en Williams klopt. Bij Lotus is de kans klein vanwege de sponsorinkomsten die Romain Grosjean en Pastor Maldonado meenemen en ook bij Williams lijkt de deur op een hele minimale kier omdat Massa en Bottas voor volgend seizoen zijn bevestigd. Toch lijkt de kans wel aanwezig dat Alonso zal gaan onderhandelen met het team van Williams.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Geeke
Gold Member

Men is dit jaar wel erg vroeg met conclusies trekken, zoals al eerder gezegd is er maar een ding zeker: Vettel gaat weg bij RB. Waarom zou Alonso plaats moeten maken en niet Kimi? Waarom is Mercedes geen optie? Wie zegt dat Vettel niet naar Williams gaat, of naar Mercedes? Niets meer dan speculaties dus, zoals ieder jaar maar dit keer loopt men wel erg ver op de feiten vooruit.

2 12-10-2014 12:42:46
paapmans
Bronze Member

bij williams krijgt hij ook geen dik salaris.
frank heeft in het verleden al meerdere coureurs vervangen omdat ze te duur werden.

12-10-2014 18:36:15
f1stevie
Silver Member

Geeke

ik sluit me bij jou aan, het enige dat we weten is dat vettel vertrek en dat allonso zijn ontslag geeft gehad ( de laatste weet ik niet of dat bevestigd is geweest)
maar idd vettel kan zolang zwijgen om een andere rijder niet te demotiveren, mocht het naar Ferrari zijn had hij het volgens mij allang gezegd, mss strooit red-bull ook wel zand in de ogen ( wat niet de eerste keer zou zijn) en wisselen allonso en vettel gewoon van stoeltje!

vind het wel wat triestig dat dit al tijdens het seizoen moet gebeuren, laat die mannen eerst het seizoen afwerken en ga dan onderhandelen of laat het stil tot na de laatste race, dit is voor beide partijen goed,zowel voor de rijder en het team

13-10-2014 09:00:23
;