Menu
© Red Bull

Ricciardo krijgt geen voorkeursbehandeling

4 reacties | 2024x gelezen
07-10-2014 08:49

Schuki |

Daniel Ricciardo zal geen voorkeursbehandeling krijgen nu Sebastian Vettel heeft aangegeven dat hij na dit seizoen vertrekt. Dat is de conclusie van Dr. Helmut Marko, die ook na de race in Japan moest verdedigen dat Vettel op het tweede plan is gezet.

Bron: Onestopstrategy.com

Het hele paddock schudde op zijn grondvesten toen Sebastian Vettel aankondigde afscheid te nemen van Red Bull Racing. Voor zijn schokkende onthulling op zaterdag had het team hem al op het hart gedrukt mee te helpen aan de titelkansen van zijn teammaat Daniel Ricciardo, hoewel hij zich niet aan 'team-orders' hoefde te houden.

Signalen
Maar toen kwam de vrijdag. "We hadden al wat signalen opgepikt", zegt Marko op de Oostenrijkse TV. "Hij voelt zich schuldig dat hij het niet eerder aangegeven heeft, maar het verraste mij niet." Marko benaderde Vettel op vrijdag op Suzuka omdat hij dacht dat er wat mis was. "We gingen wat eten en toen vertelde hij ons dat hij weg zou gaan. Maar we hebben nog steeds de hechte band als hiervoor."

Tweede viool
Het Duitse Auto Bild pikte signalen op dat Vettel al op Suzuka hinder ondervond van zijn aankondiging. Zijn pitstopstrategie zou hem benadelen ten opzichte van Ricciardo. "Dat is totale onzin", benadrukt Marko. "We hebben hem zelf gevraagd of hij binnen wilde komne voor nieuwe banden, dat heeft niets te maken met een voorkeursbehandeling!" Het team was van mening dat Vettel zelfs Rosberg nog aan zou kunnen vallen, dus het heeft neits te maken met het spelen van een tweede viool binnen het team. "We zullen nog steeds eerlijk en sportief zijn", beklemtoonde hij.

Fernando Alonso
Vanwege het feit dat Vettel naar alle waarschijnlijkheid naar Ferrari vertrekt kwam ook een eventuele switch met Fernando Alonso ter sprake. "De reden dat wij niet voor Alonso gekozen hebben is omdat hij de veiligste keuze was. Zo werken we niet bij Red Bull en dat zou ons hele jeugdprogramma lachwekkend maken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Ik vind het wel opvallend dat Marko nu zegt dat het team geen teamorders uitdeelt. De Multi-21-saga is niemand echt vergeten denk ik.

Daarnaast ben ik wel voorstander voor het gelijk behandelen van de mensen. Dat is naar mijn mening het enige nadeel van Ferrari, dat je daar zo'n duidelijke tweede viool hebt..

1 07-10-2014 09:00:43
Heisenberg
Senior Member

Schuki, die vent doet doorgaans niets anders als raaskallen. De meesten van dat team doen dat. Die Horner is ook altijd de schijnheiligheid zelvhe.
Ricciardo zal zeker geen voorkeur behandeling krijgen, die eer geven ze eerder aan hun voormalige goudvogeltje. Het had weinig gescheeld of die had zelfs het chassis van de Aussie gekregen, dat alleen zegt mij al genoeg.
Ik hoop dan ook dat Max volgend jaar goed presteert en door een ander team gevraagd wordt. Zo snel mogelijk weg uit die snakepit daar.

07-10-2014 17:39:26
;