Menu
© Red Bull

"Autosport is gewoon gevaarlijk"

11 reacties | 3087x gelezen
06-10-2014 07:00

Schuki |

Volgens Niki Lauda is er niets fout gegaan bij de wedstrijdleiding tijdens de Japanse Grand Prix. "Motorsport is en blijft gevaarlijk", laat hij weten aan Press Association, nadat de race in Japan werd afgevlagd na de horrorcrash van Jules Bianchi.

Bron: Planet-F1.com

In 1976 verloor Lauda merkwaardig genoeg ook de titel in Japan, toen hij na twee ronden weigerde verder te racen omdat de weersomstandigheden volgens de Oostenrijker te gevaarlijk waren. Toch vindt hij niet dat er opnieuw gekeken moet worden naar de veiligheid van de coureurs. "Het is en blijft gevaarlijk in de autosport. We zijn alleen gewend dat het niet verkeerd gaat en gebeurt dat wel, dan zijn we in één keer geschokt met z'n allen."

Toeval
Lauda noemt het toeval dat het vandaag fout ging met Jules Bianchi. "Het was een samenloop van omstandigheden. Sutil gaat eraf, de kraan komt eraan en Bianchi overkomt hetzelfde. Het was gewoon heel ongelukkig." Hij voegt nog toe dat de regen volgens hem niet de echte reden van de problemen was. "Het was gewoon veilig gedurende de hele race, met zo nu en dan een Safety car. Als het ongeluk niet was gebeurd waren we gewoon tot aan de vlag doorgereden."

Eerder
Toch kon Lauda het niet laten om nog een kritische noot te plaatsen. "De race had ook gewoon eerder kunnen starten, daar is geen twijfel over mogelijk." Er werd ook druk overlegd of de race een aantal uren vervroegd kon worden, maar de organisatie hield haar poot stijf. "We hadden vier uur eerder kunnen starten, dat had ons heel wat problemen gescheeld denk ik", besluit Lauda.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;