Menu
© Red Bull

Massa schreeuwde om einde race

4 reacties | 3027x gelezen
06-10-2014 06:00

Schuki |

Felipe Massa vind dat de Japanse Grand Prix veel eerder afgevlagd had moeten worden. Vijf ronden voor het einde van de race was Massa al heftig aan het vragen om het einde van de race.

Bron:

De race van gisteren ging van start achter de Safety car, maar na twee ronden kwam Bernd Maylander al naar binnen omdat de omstandigheden te gevaarlijk waren. Na twintig minuten werd de race weer hervat en was er 35 ronden lang eigenlijk niets aan de hand. In ronde 43 begon het weer te regenen, wat het ongeluk van Adrian Sutil en de ernstige crash van Jules Bianchi mede veroorzaakte. Het is inmiddels duidelijk dat de Duitser ongedeerd uit wist te stappen terwijl de Fransman een tijd lang in kritieke toestand in het ziekenhuis verbleef.

Eerder afvlaggen
Na de ongelukken van Sutil en Bianchi kwam de Safety car wederom op de baan, om na drie rondes de pits voor de laatste keer op te zoeken. De race werd afgevlagd, maar volgens Felipe Massa was dat veel te laat. "Ik was al aan het schreeuwen op de radio dat we er mee op moesten houden. Er was veel te veel water op het circuit, maar ze bleven maar doorgaan. En toen werd het gevaarlijk", zegt de Braziliaan tegen ESPN.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vnons
Senior Member

Ik vind het erg wat Bianchi is overkomen en hoop het beste voor hem ,maar zover ik het op tv kon beoordelen was het nu ook weer niet zo dat de race toen al stilgelegd had moeten worden en was er ook nog de mogelijkheid om naar full wet's te gaan (wat sommige rijders ook deden) .
Dat Massa niet in de regen kan rijden betekend niet dat je als een speenvarken naar Charlie moet gaan gillen om de race stil te leggen M.a.w. als het echt zo slecht was geweest dan hadden alle andere rijders dit ook wel geroepen .
wat mij betreft hysterie van een rijder die zich niet prettig voelt in de regen ,niets meer, niets minder.

0 06-10-2014 07:04:37
Arie69
Silver Member

Achteraf is altijd alles te weerleggen.
Massa riep voor des tart ook dat het niet ging en het zicht slecht was terwijl Hamilton het al over intermediates had als het nog lang duurde.

Wat Bianchi is overkomen had voorkomen moeten worden om de kraan niet op de baan te laten komen. De kans op aquaplanning was tenslotte aanwezig. Een safety car was een andere optie geweest, maar niemand had dit kunnen voorzien. het is een gruwelijke samenloop van omstandigheden geworden waarbij ik hoop dat Jules Bianchi ooit weer als een gezond mens het leven in kan stappen.

1 06-10-2014 11:10:14
Gallardo
Hoofdredacteur

Ze reden ook gewoon door op intermediats, terwijl het knetter hard regende. Ze hadden ook binnen kunnen komen om full wets te laten monteren maar dat hebben de rijders niet gedaan.

Wat er met Bianchi is gebeurd is afschuwelijk uiteraard, maar uiteindelijk bepalen de rijders zelf hoe hard ze gaan en met welke banden ze willen gaan rijden.

06-10-2014 11:36:25
LinkeSoep
Bronze Member

Vnons, helemaal mee eens.

0 06-10-2014 19:39:06
;