Menu
© Red Bull

Bianchi is buiten levensgevaar

20 reacties | 33517x gelezen
05-10-2014 17:48

Schuki |

Jules Bianchi is opgenomen in het ziekenhuis na een mysterieus ongeluk in de Dunlop-bocht. Het is nog onduidelijk wat er aan de hand is.

Bron: Formule1nieuws.nl

Aan het einde van de race kwam Adrian Sutil hard in aanraking met de muur. Niet veel later verdween de auto van Jules Bianchi op mysterieuze wijze van de computers. Naar het nu schijnt vertelde Sutil zojuist dat Bianchi de trekker geraakt heeft en met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht wordt.

21:38
Toch nog een updates vandaag. Bianchi wordt nogmaals geopereerd vanwege bloedingen in zijn hersenen. Artsen proberen dit nu te stoppen.

19:18
Het, waarschijnlijk, laatste nieuws van de dag is hoopvol. Jules Bianchi ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis in Japan. Of hij ook blijvende schade houdt aan zijn crash is nog niet duidelijk geworden, waarschijnlijk horen we morgen meer.

Daarmee sluiten we dit artikel ook af. Mocht er nog meer nieuws komen dan zal dit te lezen zijn in een nieuw bericht. Bedankt voor de vele bezoeken en we komen morgen met meer nieuws!

17:49
Stukje bij beetje komt er meer informatie vrij. Zo zou hij volgens de telemetrie met dik 200 km/h tegen de kraan aangereden zijn.16:28
Er zijn beelden van de crash van Bianchi, althans het moment dat de impact net geweest is.

15:51
Eerdere berichtgeving omtrent het slagen van de operatie was niet juist, l'Equipe bericht nu dat de Fransman onder het mes vandaan is. Hij schijnt zelfs zelfstandig te ademen. Daarover is nog niets officieel, maar het klinkt hoopvol.

15:45
Dit is een foto van Bianchi na de impact.


13:51
De FIA komt met een statement, maar niet met nieuws. De volgende 24 uur zullen de belangrijkste worden in zijn leven. Bianchi heeft ernstig hoofdletsel opgelopen door de klap. Nog steeds zijn er geen beelden van de crash, wat kan duiden op de ernst van de impact.

13:39
De operatie van Bianchi is goed verlopen, hij wordt nu overgebracht naar de Intensive Care (IC) alwaar hij constant in de gaten gehouden zal worden.

13:27
Jules Bianchi heeft een CT-scan ondergaan en ligt nu dus op de operatietafel. Hij zal na de operatie overgebracht worden naar de Intensive Care.

13:01
Bianchi wordt in kritieke toestand geopereerd in het ziekenhuis in Japan. Bijna alle coureurs zijn in het hospitaal aanwezig. Dat bevestigde zijn vader aan Franse media.

12:19
Tijdens de persconferenties zijn er genoeg reacties geweest van de coureurs. Hier staat een kleine een greep uit de quotes.

11:49
Stewart Mika Salo laat nu weten dat Bianchi rechtstreeks onder de kraan geschoven is, en met een harde klap tegen zijn hoofd tot stilstand gekomen is.

11:44


11:27
Er komt steeds minder nieuws binnen omtrent de situatie van Jules Bianchi. We proberen om ons zoveel mogelijk te focussen op officiële bronnen.

11:18
Adrian Sutil was ongewild toeschouwer van de crash van Bianchi. Hij laat nu weten dat de ongelukken bijna identiek waren. "Ik had last van aquaplaning, Jules ging er een ronde later vanaf. Alleen hadden de crashes verschillende gevolgen."

11:14
De inzet van de ambulance blijkt nu een beslissing van de doktoren te zijn geweest. De helikopter kon, in tegenstelling tot eerdere berichten, wel opstijgen, maar de doktoren vonden dat te risicovol.

11:02
Nico Rosberg stelt dat de situatie omtrent Bianchi "heel, heel ernstig" is. We hebben nog geen officiële bevestiging dat dit ook het geval is.

10:54
De ambulance is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gereden. Volgens de laatste berichten was de traumahelikopter niet in staat om op te stijgen.

10:51
Deze foto zegt veel over de toestand van de Franse coureur.


10:49
Ook Nico Rosberg en Marcus Ericsson zijn met hun gedachten bij Jules Bianchi. De hele Formule 1-wereld lijkt even stil te staan.

10:45
Adrian Sutil wordt nu geciteerd. "Situatie van Jules is kritiek."

10:40
Op Social Media verschijnen steeds meer foto's van de auto van Jules Bianchi.


10:30


10:18
Bianchi schijnt nu bewusteloos naar het ziekenhuis te zijn overgebracht. Toch zou hij niet met de helikopter, maar met de ambulance naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

10:16
Sutil schijnt OK te zijn, Nico Rosberg vraagt aandacht voor Bianchi op het podium. Ook Nigel Mansell heeft geen extra nieuws.

10:12
Bianchi schijnt zijwaarts tegen de kraan aangereden te zijn die de auto van Sutil wegtakelde.

[u">Dit bericht wordt waar mogelijk aangevuld.[/u">


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;