Menu
© Red Bull

"Vettel zal naar Ferrari gaan" (Update)

41 reacties | 5099x gelezen
04-10-2014 09:13

Schuki |

Sebastian Vettel zal zeer waarschijnlijk naar Ferrari verhuizen na afloop van het seizoen. Dat is wat Christian Horner vertelde in een statement.

Bron: momomotorsport.com

Eerder op de ochtend, vlak voor het begin van de kwalificatie in Japan, bracht Red Bull Racing naar buiten dat Sebastian Vettel het team zou verlaten aan het eind van het seizoen. Teambaas Christian Horner vertelt nu dat Vettel hoogstwaarschijnlijk naar Ferrari zal gaan.

Lucratief
"De aantrekkingskracht van Ferrari valt natuurlijk bijna niet tegen te gaan. Ferrari heeft hem een zeer aantrekkelijk aanbod gedaan", vertelt Horner vandaag. "Dit heeft deuren geopend en Seb heeft gekozen dat dit het juiste moment voor hem is."

Officieel is er dus nog niets getekend. Horner is ervan overtuigd dat Vettel de Italiaanse kleuren zal verdedigen, maar daarvoor zal er wel iemand bij de Scuderia moeten wijken. Fernando Alonso is de grootste gegadigde, hoewel de Spanjaard momenteel zijn toekomst bespreekt met het team. Bij Red Bull is de opvolger al wel vastgesteld. De jonge Rus Daniil Kvyat zal het plekje van Sebastian Vettel overnemen bij de Oostenrijkse renstal.

Update:
Vettel zelf kan nog niet bevestigen dat hij volgend jaar voor Ferrari zal rijden. "Ik kan nu nog niets bevestigen, maar hoop wel snel met nieuws te komen", laat de Duitser weten in een reactie op de woorden van zijn teambaas. "Het was een zeer moeilijke beslissing maar het is niet dat ik ongelukkig ben bij Red Bull. Ik heb van alle races genoten, helaas ging het niet zoals we wilden. Maar dat is onderdeel van het racen, onderdeel van het leven", zegt Vettel tegen SkySports.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;