Menu
© Red Bull

Verstappen: “Ik reed binnen mijn limiet”

10 reacties | 3137x gelezen
03-10-2014 11:42

Schuki |

Max Verstappen heeft lang niet het achterste van zijn tong laten zien tijdens zijn debuut. De 17-jarige Nederlander reed 22 ronden in zijn Toro Rosso en wist binnen een halve seconde van zijn meer ervaren teamgenoot te blijven op het circuit van Suzuka.

Bron: F1fanatic.co.uk

Tijdens de eerste vrije training wist Verstappen de twaalfde tijd neer te zetten. Toch heeft hij niet volop geprobeerd om het onderste uit de kan te halen. “Ik heb vooral gereden om ervaring op te doen vandaag. Helemaal op zo’n moeilijk circuit als Suzuka was dat van belang.”

Onder de indruk
Verstappen was erg verrast door de snelheid van de auto. “Ik was onder de indruk van de kracht van de motor. De auto is veel groter ten opzichte van de Formule 3-auto die ik gewend ben. Ook zijn er veel meer dingen waar je op moet letten als je rijdt, dus ik had wel een aantal ronden nodig om vertrouwen te krijgen”, zegt Max. “Ik heb geen risico’s genomen en bleef binnen mijn grenzen gedurende de hele sessie, om maar zoveel mogelijk kilometers te maken. Ik wil Red Bull en Scuderia Toro Rosso bedanken dat ze me deze mogelijkheid gegeven hebben en dat ik ook in de rest van het seizoen nog wat testen mag doen. Zo word ik goed voorbereid op volgend jaar. Ik voel me goed in het team en werk graag met deze groep.”

Gedurende de rest van het seizoen zal Max in de eerste vrije training van het weekend plaats nemen in de Toro Rosso van Jean-Eric Vergne, behalve volgende week tijdens de Grand Prix van Rusland. Dan rijdt de Limburger de Formule 3-race op Imola.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;