Menu
© Red Bull

"Nieuwe auto wordt compleet anders"

2 reacties | 2875x gelezen
27-09-2014 20:03

Schuki |

Lotus zal grote veranderingen gaan aanbrengen in het ontwerp van de auto van 2015. Dit seizoen wist het door pech geteisterde team slechts vier punten te vergaren en dus is het voor technisch directeur Nick Chester tijd voor rigoureuze aanpassingen.

Bron: ESPN.com

Aan het begin van het seizoen miste Lotus de eerste testsessie nog en sindsdien stapelden de problemen zich alleen maar op. Met name de prestaties van de krachtbron en de betrouwbaarheid lieten veel te wensen over. Alleen Spanje en Monaco waren het team nog goed gezind met punten voor Romain Grosjean, maar voor de rest viel er niet veel te juichen. Nick Chester belooft daarom grote veranderingen, onder meer aan de excentrieke neus van de Lotus.

Genoeg kansen
Ondanks de matige prestaties dit seizoen schrijft Chester de E22 nog niet helemaal af. "Ik denk dat we nog een goede kans hebben op punten dit seizoen. We hebben de auto doorontwikkeld sinds Hockenheim. Als het kwartje de goede kant op valt zie ik wel kansen voor ons." Ook voor volgend seizoen ziet Chester de mogelijkheden. "Er zijn regelswijzigingen genoeg. Alle auto's zullen visueel anders zijn, maar ook onderhuids zal er veel veranderen. Het zal een grote verandering worden", eindigt de td tegen ESPN.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Toch wel jammer, het ging vorig jaar nog zo goed met dit team en nu moeten ze blij zijn als ze de finish halen. Boullier en Kimi hebben toch de juiste keus gemaakt door dit team te verlaten.

0 27-09-2014 22:34:31
rodaf1team
Silver Member

Ik gun hun de weg terug naar boven toe wel, en een paar punten meer dit seizoen ook wel. Maar dat zal dan denk ik meer van Grosjean afhangen dan van die vliegende wortel als een Maldonado! Het is gewoon een leuk team dat eigenlijk om de plaatsen tussen 5 en 10 zou moeten kunnen strijden. Ik heb goede hoop dat ze volgend jaar een goede auto bouwen, ze weten nu in elk geval hoe het niet moet, lolzzz.

0 28-09-2014 00:01:31
;