Menu
© Red Bull

Marcus Ericsson wil lang in Formule 1 blijven

4 reacties | 1819x gelezen
16-09-2014 14:41

rob1981 |

Marcus Ericsson heeft zijn toekomst al een beetje uitgestippeld. De Zweed wil voor meerdere jaren als racecoureur in de Formule 1 actief blijven. Dat dit moeilijk gaat worden beseft de 24 jarige rookie ook wel. Zijn debuutseizoen in de Formule 1 is verre van vlekkeloos verlopen tot op heden.

Bron: HITCSport

Ericsson heeft veel problemen gekend in de races tot zover. Zo was hij bij een aantal ongelukken betrokken en moest hij toezien dat Kamui Kobayashi hem veruit de baas was. Daar kwam bij dat hij totaal weg werd gereden door Andre Lotterer tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Belgiƫ een aantal weken terug. Lotterer had al jaren niet meer in een Formule 1 bolide gereden. Hoewel er nog zes races te rijden zijn denkt Ericsson dat hij nog veel kan laten zien dit seizoen.

"Mijn debuutseizoen is niet erg sterk begonnen", geeft Ericsson toe aan Reuters. "Maar ik wil er de laatste races nog iets moois van maken zodat ik ook voor 2015 een stoeltje op de grid kan bemachtigen. Mijn intentie is om voor langere tijd in de Formule 1 te blijven. En daarmee bedoel ik meerdere jaren."

Kosten
Het Caterham Formule 1 team heeft dringend geld nodig om te kunnen overleven. Hierdoor zou het nog wel eens kunnen zijn dat ze Formula Renault 3.5 coureur Roberto Merhi in de auto zullen plaatsen. Ook zijn er al andere namen genoemd. Of dit negatief zal uitvallen voor Ericsson weet hij niet. "Om eerlijk te zijn ben ik compleet gefocust op het racen dat ik daar niet veel over nadenk. Als het zo is dan is het zo en moet ik mijn verlies er in nemen", besluit de Zweed.

Ondanks de vele pech dit seizoen heeft Ericsson voor Caterham wel de beste positie aan het einde van een race weten te behalen. Dit gebeurde in Monaco waar hij elfde werd. Net buiten de punten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Ik denk dat iedereen wel lang in de F1 wil blijven. Maar zolang je geen extreem talent bent of veel geld meeneemt zal je waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn hier..

1 16-09-2014 15:10:02
FerrariFTW
Silver Member

Een van de slechtste rijders ooit in de f1, Chilton is beter in mijn ogen, en daar heb ik het niet hoog voor.

16-09-2014 17:10:55
Coolduder
Senior Member

Ik denk dat we hem na dit jaar nooit meer terug zien in de F1. Zelfs door een tijdelijke invaller wordt hij weggereden..

0 16-09-2014 21:45:21
sanderrych
Senior Member

Van mij mag hij willen wat hij wil, maar in de F1 blijven? Nee laat maar! Veldvulling bij een veldvulling team

0 16-09-2014 23:07:59
;