Menu
© Red Bull

“Rosberg veroorzaakt botsing met opzet"

27 reacties | 5491x gelezen
24-08-2014 19:33

Ashna |

Lewis Hamilton zegt dat Nico Rosberg aan het Mercedes team heeft verklaard dat hij de botsing tussen beide coureurs opzettelijk heeft veroorzaakt. Dit deed hij: “Om een punt te bewijzen”. De Duitser vertelde dit aan het Mercedes team tijdens een vergadering na de Grand Prix van België. Mercedes bazen waren woedend na de botsing tussen de teamgenoten, die streden om de eerste plaats in Spa. Hamilton zorgt nu voor een nieuwe twist aan het verhaal door te vertellen dat Rosberg met opzet niet opzij ging om zo zijn rivaal een lesje te leren. “We hebben zojuist een vergadering gehad. Waar het op neerkwam is dat Rosberg heeft verteld dat hij het met opzet deed”, zo vertelde Hamilton. “Rosberg zei dat hij de botsing had kunnen voorkomen. Hij zei: “Ik deed het om een punt te maken”. Je hoeft mij niet te geloven. Ga het maar aan Toto (Wolff) en Paddy (Lowe) vragen die ook niet blij met hem zijn.” “Ik was stomverbaasd, toen ik het hoorde”, zo vertelde Hamilton. “Je zou hem moeten vragen welk punt hij wilde maken, want hij kwam binnen en zei gewoon dat het allemaal mijn fout was. “ Hamilton heeft er geen twijfels over dat hij onschuldig is aan dit incident, omdat hij op de racelijn reed. “Weet je, en je kunt dit aan Fernando (Alonso) vragen en alle anderen coureurs, wanneer een auto minder dan een halve autolengte naast je rijdt, en jij rijdt aan de binnenkant, is het jouw racelijn. Het is niet jouw taak om uit de weg te gaan en heel veel ruimte weg te geven. Kijk maar naar Sebastian (Vettel). Die wist dat hij het niet zou halen (in ronde één). Hij was verstandig.”
Hoewel er al het gehele seizoen over een mogelijke botsing tussen de Mercedes-coureurs werd gespeculeerd, had Hamilton dit niet verwacht. “We zijn goed in het wiel-aan-wiel racen,” zo zei Hamilton. “Ik hoorde iemand zeggen dat het onvermijdelijk was dat wij een keer gingen crashen, maar ik heb niet het gevoel dat het vandaag onvermijdelijk was. Ik had de binnenkant van de lijn en wij remde zeer laat in de bocht. Als ik eerder had geremd kon hij mij inhalen via de buitenkant; wat zou betekenen dat hij naast mij reed in die sector. Wij remde beiden erg laat, maar ik haalde nog steeds de bocht en de lijn die ik normaal zou nemen. Rosberg reed in mijn blinde hoek, maar ik kan heel ver achter mij kijken en ik wist dat hij achter mij reed dus ging ik verder op mijn lijn.” Hamilton was verbaasd dat de stewards het incident niet onderzochten. “Ik had zeker verwacht dat er een onderzoek zou komen of iets dergelijks. Ik ben vooral teleurgesteld voor het team en natuurlijk voor mijzelf. Ik heb belangrijke punten verloren en dat maakt mijn kampioenschap aspiraties een stuk moeilijker. “

Bron: Autosport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Had is niet verwacht van Rosberg, als het waar is. Dit doe je niet om een punt te maken, het heeft Mercedes veel punten gekost en een zekere overwinning. Het lijk vorig jaar zo goed te gaan tussen deze twee maar de strijd is op en naast de baan nog lang niet gestreden.

1 24-08-2014 19:41:51
bengelke
Diamond Member

In mijn ogen, begint rosberg meer & meer op schumacher te trekken ;-). Iemùand nog ieets gelezen over hem :-? Het laatste da ik weet, is dat hij volgende misschien naar huis mag. Maja, da zeggen ze ook al maanden........

24-08-2014 20:15:24
pino73
Silver Member

Ik snap Rosberg wel Hij heeft verschillende keren in de afgelopen wedstrijden achter Hamilton gereden terwijl hij op dat moment sneller was En iedere keer als hij een inhaal actie plaatste werd de deur steeds dicht gesmeten door Hamilton !!! En was Rosberg steeds de verstandige door van het gas af te gaan . Nu heeft hij bewezen een wiel aan wiel gevecht met Hamilton niet te schuwen en bewezen dat hij bereid is risico,s te nemen
Wat hier gebeurd is is eigenlijk iets wat in de tijd van Senna en Prost gebruikelijk was Het was niets meer dan een race incident
En zeg nu eerlijk dit was toch eigenlijk een ouderwets stukje F1 racen waar wij als fan,s toch zo van genieten En heeft er ook voor gezorgd dat wij een mooie spannende wedstrijd hebben gezien En denk dat Mercedes nu ook wel langzaaml moet gaan denken aan een duidelijke nummer 1 rijder aan te gaan wijzen
Zeker gezien het feit dat Riciardo steeds dichterbij begint te komen in het kampioenschap Overigens heeft Riciardo gewoon een prima wedstrijd gereden !! Petje af hier voor

0 24-08-2014 20:25:10
leo1954
Gold Member

Volkomen onzinnige titel. Je kunt er van denken wat je wilt, maar LH doet net zo hard de deur dicht als het hem uitkomt. (wat hij hier ook deed) Kom, niet zeuren Lewis.

1 24-08-2014 21:04:10
J-TuRismo
Gold Member

If you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver.....

Rosberg had inderdaad kunnen liften en Hamilton had de deur niet zo hard hoeven dichtdoen.

24-08-2014 21:20:52
Hell_Pet
Bronze Member

Ik denk inderdaad dat Rosberg expres zijn vleugel kapot wil rijden. Het had veel slechter uit kunnen pakken voor Rosberg.

Ik vind dat ze beiden deze botsing konden voorkomen. Ik denk dat ze daarom beiden schuldig zijn aan deze crash, ze deden het niet expres maar het is puur ego waardoor ze beiden niet wat voorzichtiger deden. Zo denk ik erover.

0 24-08-2014 21:16:47
Uran1
Bronze Member

Het was gewoon een race incident niet meer of niet minder. Rosberg had dit kunnen voorkomen maar Lewis ook maar het is wel race en geen voorrang van rechts of zo.
En nu dit nog ....er wordt wel steeds Duitser of rotmof geroepen maar zeg geen neger of zwarte want dat is discriminatie, wat is het verschil ??

1 24-08-2014 21:51:53
cajos
Bronze Member

Beide zijn hier schuldig aan en Hamilton sneed voor de bocht Rosberg ook toen deze aan de rechterkant wou voorbijsteken.
Ik denk dat ze bij mercedes eens wat duidelijkere regels moeten hanteren voor hun renners om deze blunders in de toekomst te voorkomen.

24-08-2014 22:29:27
hajkiboy
Bronze Member

Wat een zielige reacties hier. Dus vanaf nu mag iedereen tegen zijn voorligger knallen omdat hij maar half erlangs zit en zijn eigen rijlijnen gaat volgen? Zelfs Mercedes vind het onacceptabel wat rosberg gedaan heeft vandaag en hier hebben de 'kenners' weer iets anders gezien. Triestig ...

0 24-08-2014 22:57:13
matsracing
Silver Member

Diva Hamilton komt weer eens zeuren, wat blijft het toch een naar mannetje. Zelf doet hij soms alsof hij alleen op de baan rijdt, maar gaat nu miepen als een ander in een gat duikt wat hij ziet. Senna zou deze poging van Rosberg waarderen, dat Hamilton zichzelf vaak met hem vergelijkt zou hem in zijn graf doen omdraaien.

0 24-08-2014 23:14:56
vrolijk
Senior Member

dit is gewoon een race ongeluk meer niet als dit Alonso was had hij wel anders gepraat alleen zeer slecht van hamilton dat hij zich zo laat kennen na dit ongelijk hij heeft het team meer benadeelt om zo op te geven na dit gebeuren zeer slechte zaak

0 25-08-2014 11:21:04

@matsracing

Vergelijken met Senna? Hamilton heeft zichzelf nooit vergeleken met Senna. Hij heeft wel aangegeven fan van Senna te zijn.
Het is de pers en het zijn de mensen op fora die de vergelijking met Senna trekken.

OT: Rosberg is inderdaad de schuldige bij dit incident. Dat Rosberg ook eens zijn tanden laat zien kan ik waarderen maar dat hij koste wat kosten Hamilton in de 2e ronde in wou halen is dom. Hij heeft geluk dat het nu in zijn voordeel uitpakt maar het heeft hem wel een mogelijke overwinning gekost. Bovendien is het team hier niet blij mee en ook zijn imago doet dit niet goed (of Rosberg dat wat kan schelen valt te bezien). Hopelijk laat Mercedes zijn coureurs de rest van het seizoen nog wel vrij rijden anders gaat dit ook nog ten koste van de komende races.

0 25-08-2014 13:44:58
Niiek
Silver Member

Rosberg had even kunnen liften, om zo Lewis heel te laten en zijn voorvleugel ook te sparen. Dus ik begrijp Hamilton heel goed. Meneer is gefrustreerd omdat hij na 8 jaar eindelijk kans heeft om een WK te pakken, maar wordt tegengewerkt door een teammaat die beter is.. Jammer Rosberg, jammer.

0 25-08-2014 14:34:25
vrolijk
Senior Member

als team genoten had dit niet mogen gebeuren maar hoe Hamilton
daarna zijn race heeft afgewerkt vind ik gewoon beneden pijl voor zo een coreur

0 25-08-2014 14:58:47

@vrolijk

Ik snap niet dat zoveel mensen daar op afgeven. Na het ongeluk had Hamilton veel minder downforce (de kapotte band heeft de aerodynamica aan de linker achterkant van de auto helemaal kapot geslagen) en de auto was niet meer vooruit te branden. Als er niks raars was gebeurd (wat niet gebeurde) was Hamilton nooit en te nimmer in de punten geraakt.

Dus koos Hamilton tactisch om zijn motor te sparen (het is dat hij van het team door moest rijden). Vergeet niet dat Hamilton na de brand in de kwalificatie van Hongarije ook alweer een motor kwijt is.

1 25-08-2014 16:33:06
bvonk
Moderator

Inderdaad, er wordt van Lewis vaak gezegd dat hij niet vooruit kijkt. Maar dat deed hij nu juist wel. Wil hij nog kans hebben op het WK dan moet dat in de komende races gebeuren en niet achteraan rijden met een kapotte wagen op Spa. Natuurlijk zie ik liever wagens de GP uitrijden maar snap wel dat ze het WK wat belangrijker vinden.

25-08-2014 16:51:29
Het5eWiel
Senior Member

Probeer eens voor te stellen : Niki en Toto aan de ene kant van de tafel, Lewis en Nico aan de andere kant, na een dagje Ardennen... Niki :" Nou boys, lekker gedaan vandaag...we gaan dit oplossen door een eerste en tweede rijder aan te wijzen." Toto :" Potverdorie Niki, klasse idee...echter hoe gaan we dat bepalen ?"...Niki :" tja, hun ego's zijn even groot, basicly zijn ze even snel...ik heb geen idee "..." Ow, ik heb een voorstel, " zegt Lewis " Nico en ik leggen 'm allebei op tafel, dan kunnen Niki en Toto de beslissing nemen "

Vraag : Wie zal d'r als eerst de kamer uitgerend zijn ?

0 25-08-2014 17:21:32
kenner
Rookie

wat een reacties hier , denkt er nu iemand dat Rosberg werkelijk gezegd heeft "ja meneer Wolff ik heb het echt expres gedaan" kom op nou , het enige wat hij misschien gezegd heeft zal zoiets geweest zijn van "ik heb geprobeerd wat Lewis altijd doet en waar hij gewoon mee wegkomt" .
dit verhaal van ik heb het expres gedaan is weer door Lewis in de media gebracht om op zijn manier weer het vuurtje op te stoken.
gewoon een race incident niets meer en niets minder .klaar !
en dat het engelse publiek zich zo liet kennen zegt meer over hun dan over Rosberg en is ook niet racefan waardig.
Lewis leek een een beetje een zeur met zijn "haal me aub uit de race" ,maar het is op zo'n plaats waar je helemaal niets meer kan winnen misschien wel verstandig om dan de motor te sparen.

1 25-08-2014 17:29:14
f1stevie
Silver Member

wat kan die LH janken... begint meer en meer een barbiepop te lijken,ligt mijn haar goed, oorbelletjes recht.... dit was gewoon een race incident! en al was het zo niet, gaat rosberg zeker niet gaan zeggen , ik heb dit met opzet gedaan!


denken jullie nu echt dat rosberg dit met opzet geeft gedaan?
hij zou wel gek zijn, voor hetzelfde geld, valt hij zelf uit en mag hij achtervolgen of naar huis!

25-08-2014 17:57:18
sanderrych
Senior Member

Wat een heisa om een race-ongelukje zeg! De Engelse pers gaat helemaal los want wat Rosberg deed is wel het allerergste wat ooit is gebeurd.... En Hamilton zelf zuchtend en steunend voorop! Man man man wat een drama van LH, Hij heeft die "ik stuur mijn tegenstander het gras in" move al heel vaak gedaan en nu ging het een keer mis want Rosberg ging het gras niet in en remde ook niet. Dus is het raak en ja, dan gaat je autootje stuk. En dan komen de zeikverhaaltjes weer.

[color=0000FF">Edit bvonk: sanderrych, wil je de coureurs gewoon bij hun naam noemen, zie het FAQ. BvD[/color">

1 25-08-2014 19:39:45
sanderrych
Senior Member

Okee bvonk, ik zal er aan denken

26-08-2014 08:01:04

Ik begrijp niet zo goed waarom Hamilton hier nu als de boeman wordt gezien. Alleen maar omdat hij zelf vaak riskante inhaalmoves maak!?

Hamilton reed duidelijk op de racelijn en Rosberg reed niet naast hem. Ten tweede wie is Rosberg precies om op deze manier een punt proberen te maken voor Hamilton? Ben benieuwd of de reacties ook zo waren geweest als Hamilton, Rosberg zo uit de race had gereden...

1 25-08-2014 20:37:32
cajos
Bronze Member

Ik denk dat ik maar een paar rennie's ga nemen die helpen het best tegen (maag)zuur.

25-08-2014 20:58:09
;