Menu
© Red Bull

McLaren maakt zich geen zorgen over financiën

0 reacties | 1885x gelezen
10-07-2014 17:10

EvDelft |

McLaren heeft hun fans verzekerd dat er geen zorgen zijn over hun financiële toekomst. Het team geeft aan het grootste budget in hun eigen geschiedenis te hebben voor het komende seizoen.

Bron: Planet-F1.com

Na een desastreus verlopen 2013, waarin niet één podiumplek werd gescoord, verliet in het naseizoen ook hun hoofdsponsor het team. Het team uit Woking heeft bezworen dat er zelfs meer geld in de Formule 1 gepompt zal gaan worden. Managing Director Jonathon Neale laat weten dat het budget welke het team dit jaar tot zijn beschikking heeft het grootste is uit de geschiedenis van het team. Ondanks dit hoge budget is het team er nog niet in geslaagd de andere teams die ook met motoren van Mercedes af te troeven, terwijl een nieuwe titelsponsor nog niet bekend is gemaakt.

Eric Boullier laat echter weten dat volgend jaar nog meer geld beschikbaar is dan in 2014.

Boullier: "We bevinden ons niet in een positie waarin we op zoeke moeten naar geld. We zijn financieel gezond en met Honda op komst, zelfs nog beter. Voor dit jaar hebben we ons grootste budget ooit en volgend jaar wordt het nog meer. Op dat vlak maken we ons dus geen zorgen".

Hoewel alle teams vastberaden zijn de kosten te drukken, beweert Boullier dat een grote budget hen daarmee niet in problemen brengt: "Lagere kosten en een groter budget zijn twee verschillende zaken. Als we een budget ter beschikking hebben van £ 500.000.000 maar we willen daar slechts £ 100.000.000 van uitgeven, is dat ons probleem. Het zijn twee verschillende zaken".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;