Menu
© Red Bull

Eerste Formule 1 test voor De Silvestro

5 reacties | 2070x gelezen
30-04-2014 14:09

EvDelft |

Simona de Silvestro heeft voor de eerste keer van haar leven plaats achter het stuur van een Formule 1 auto.

Bron: RichlandF1.com

Aan het begin van 2014 kwam ze bij het team van Sauber, nadat ze vier jaar had geracet in de IndyCar Serie. Het Zwitserse team zei dat het doel was dat De Silvestro voldoende kilometers mocht maken om in aanmerking te komen voor de vereiste Superlicentie van de FIA, zodat ze in 2015 aan de start kan verschijnen. Vandaag reed De Silvestro in de C31, uit 2012, gespoten in de kleuren van haar sponsor, op het testcircuit van Ferrari, Fiorano, de vereiste raceafstand.

De Silvestro liet weten: "Hoewel het iets heel speciaals is om in een Formule 1-auto te rijden, was ik niet erg nerveus. Ik was eerder geconcentreerd op het werk dat ik moest doen. Maar nadat ik de installatieronde had gereden, realiseerde ik me dat dit mijn eerste ronde in een Formule 1-auto was. Dat was een heel speciaal moment. Wat op mij de meeste indruk maakte, was de neerwaartse druk en het

remvermogen. Hoewel tijdens de eerste ronde de remmen nog koud waren, was de decelleratie groter dan ik ooit had meegemaakt. De G-krachten zijn ook duidelijk hoger dan ik gewend was in de IndyCar. In het algemeen ben ik blij met hoe mijn eerste dag in een Formule 1-auto is gegaan. Ik heb me hoofdzakelijk geconcentreerd op het begrijpen van de banden en hoe ik daar het beste uit kan halen. Met elke ronde leerde ik meer en meer over het gedrag van de auto. Ik voel dat er nog potentie is en hoe ik dat kan gebruiken".

Of vrouwen sterk genoeg zijn om in de Formule 1 mee te draaien, zoals de discussie eind vorige week ging, daar had de 25-jarige Simona nog een antwoord op: "Fysiek voel ik me prima. Dat is duidelijk het resultaat van de voorbereidingen van de afgelopen maanden. Ik heb had getraind en dat heeft zich uitbetaald. Ik kan niet wachten tot ik morgen wéér in de auto kan kruipen. Het gevoel dat je krijgt als je een Formule 1-auto rijdt is geweldig!"

Het team bevestigde dat De Silvestra een probleemloze had had en dat ze 121 ronden heeft gereden. Het plan is dat Simone later dit jaar plaats neemt in de C33, van dit jaar. Ze heeft al veel tijd doorgebracht in de fabriek in Hinwil in de simulator.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;