Menu
© Red Bull

Horner wil overwinning Vettel in Spanje

7 reacties | 2709x gelezen
30-04-2014 09:05

EvDelft |

Christian Horner, teambaas van Red Bull, weet dat zijn team de strijd aan moet gaan met Mercedes tijdens de Grote Prijs van Spanje om hun seizoen te redden.

Bron: Sportal.com.au

Mercedes heeft tot nu toe alle vier de races gewonnen, Lewis Hamilton de laatste drie daarvan. Red Bull heft maar één kee rop het podium gestaan in diezelfde vier races. Verdedigend Wereldkampioen Sebastian Vettel ligt al 46 punten achter op de leider in de tussenstand, Nico Rosberg, en Red Bull staat 97 punten achter in het Kampioenschap voor Constructeurs. Horner is zich ervan bewust dat de auto sneller moet worden om zo Mercedes te beletten het gat groter te maken. Dat moet beginnen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Daar wordt op 11 mei de Grote Prijs van Spanje verreden.

Horner liet in een interview met Sky Sports F1 weten: "We moeten hen verslaan als we nog een kampioenschap willen behalen. We moeten het gevecht met hen aangaan. We moeten alles geven. Ik denk dat we ertoe in staat zijn, we kunnen niet teveel grond verliezen. In China op het lange rechte stuk, waren we over een kilometer afstand 22 seconden langzamer. Dat is vergelijkbaar met een achterstand van ongeveer 100 meter. Dáár moeten we ons zien te verbeteren. Het is heel eenvoudig. We weten waar onze problemen liggen en hopelijk kunnen we in Barcelona wat stappen voorwaarts maken".

De laatste overwinning van Red Bull in Barcelona was met Sebastian Vettel in 2011.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

LinkeSoep
Bronze Member

Horner kan dat wel willen, maar Vettel zal het moten doen. Daarbij schat ik de kans voor een overwinning toch wel klein in. Ik blijf erbij dat we nog niet de echte snelheid hebben gezien van Mercedes.

2 30-04-2014 14:18:08
f1stevie
Silver Member

waarom vettel? riccardo niet goed genoeg? wat gun ik riccardo deze race! laat vettel maar eerst eens proberen deze (testrijder) van TR bij te benen en praat dan over een overwinning voor je (gouden kip)

30-04-2014 18:07:19
Slayer-fan
Silver Member

Over een kilometer een verschil van 22 seconden? Dat is wel heel veel ja...

01-05-2014 16:18:20
Sicko
Gold Member

Het is de auto die het hem doet. Vettel heeft voor het eerst in een aantal jaren een niet-zo-dominante wagen. Die wagen is echter goed genoeg om te winnen.

Nu heeft Mercedes weer iets gevonden waardoor zij te dominant zijn.

Ik ben geen fan van welk team of rijder dan ook, maar dan zie je een Alonso een zo-veel-mindere wagen opzwepen tot onwerkelijke prestaties.

Volgens mij is Alonso de enige op de grid die als rijder een duidelijke verschil maakt.

0 30-04-2014 19:36:06
;