Menu
© Red Bull

Ricciardo zet Vettel in de schaduw

12 reacties | 2879x gelezen
06-04-2014 11:05

wicked |

Daniel Ricciardo heeft dit seizoen de mogelijkheid om te laten zien wat hij in huis heeft. Nadat hij wederom sneller was dan zijn teamgenoot zet hij hem langzamerhand in de schaduw. Sebastian Vettel pakte de 11 stek waar Ricciardo bijna een seconde sneller was en de 3e tijd wist te noteren. De 24 jarige Australiër was the best of the rest met een tijd die 0,866sec langzamer was dan de man op pole position, Nico rosberg. Toch zal hij vandaag achter de Duitser starten nadat het team faalde tijdens de Grand Prix in Maleisië en de stewards hem voor deze race een 10 plaatsen grid penalty overhandigden. Al vanaf de eerste race dit seizoen weet hij de camera's op hem gericht te krijgen, hij pakte de 2e plek op de startgrid in Australië en wist dit te verzegelen met een podiumplek. Deze werd hem nadien afgenomen nadat het team zich niet aan de reglementen had gehouden. Vettel kwalificeerde zich als 13e en viel uit door problemen met zijn wagen. Tijdens een natte sessie in Maleisië was Vettel de snellere man van de 2, maar tijdens de race was Ricciardo wederom indrukwekkend in de achtervolging van zijn teamgenoot. Noodlottig moest hij de race vroegtijdig afbreken door een mislukte pitstop en door de penalty's was de achterstand te groot om nog punten te kunnen scoren. Voor het komende weekend zijn de verwachtingen wederom hoog voor de Australiër. Met bijna een seconde verschil in pace tijdens de kwalificatie verwacht menigeen dat hij de 3 plaatsen achterstand op zijn teamgenoot al snel zal goedmaken in de openingsronden van de race. "We hebben fantastische medewerkers in de fabriek," verteld Ricciardo. "Ik weet dat er verbeterpunten zijn en ik verwacht dat het team er alles aan zal doen om mij zo ver mogelijk naar voren te kunnen krijgen". "Ik zou graag m'n weg naar voren willen vechten om het podium te kunnen bereiken na de 57 ronden. Maar om eerlijk te zijn is het voornaamste doel dat ik punten ga scoren dit weekend. Het is een fantastisch jaar maar ik heb nog geen punten om dit te bevestigen".
Vettel zal ondanks het missen van Q3, toch starten vanaf P10 nadat zijn teamgenoot 10 plaatsen achteruit zal worden gezet op de grid. Hij heeft het dit weekend niet makkelijk nadat hij tijdens de trainingen dit weekend zijn wagen heeft geparkeerd in de grindbak. "We waren niet snel genoeg vandaag," verteld Vettel na de kwalificatie. "Ik was erg tevreden vrijdag maar ik denk dat het niet heeft geholpen dat ik er af ben gegaan in de ochtendsessie. Daarmee heb ik de wagen ook beschadigd". "Het is moeilijk om in te schatten hoe groot de schade is, op het moment dat je niet meer kunt rijden in de 3e vrije training en dan direct moet starten in de kwalificatie". "Ik verwacht dat onze snelheid op de lange run beter zal zijn en met name in de korte stints. Het zal moeilijk worden om in te halen tijdens de race maar we doen ons best". Door de consistente prestaties van Ricciardo wordt er zelfs gesproken dat hij de nummer 1 positie zou moeten hebben in het team. Nico Rosberg is niet van plan om in deze valkuil te stappen. "Ik ga ze geen waarderingspunten geven," verteld Nico. "Sebastian is duidelijk een goede coureur, een van de beste die hier rond rijden en Daniel levert erg goede prestaties. Hij heeft duidelijk zijn plek verdient in het team van Red Bull". "Het zal een interessante strijd worden tussen deze 2".

Bron: grandprix247.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

:-D te gek, een rookie die een wereldkampioen klopt. Stom dat ricardo 10plaatsen achteruit moet :-( . Das just zoiets as in de gp2, waar een rookie, oftewel stoffel vandoorne, zen debuut race al direct wint :-)

1 06-04-2014 12:09:37
Starscream
Bronze Member

Ricciardo is geen rookie hij rijdt al een aantal jaar in de f1 ;)

06-04-2014 12:34:18
Heisenberg
Senior Member

Gelijk materiaal/voorkeursrol van de coureurs bij Red Bull vind ik al een hele tijd schemerig en dan druk ik me eigenlijk nog zacht uit. Ik ben wel benieuwd naar de onderlinge strijd en de manier waarop het team daarmee om zal gaan. Vooralsnog doet Ricciardo niet veel onder voor zijn teamgenoot en persoonlijk vind ik dat geen verrassing. Paul di Resta heeft Vettel de oren al eens gewassen en van die Schot had ik al geen hoge pet op. Zelfs alweer uit de F1 inmiddels.

0 06-04-2014 13:48:55

Alonso moest beter scoren dan Massa omdat hij veel meer geld verdiende, in een seizoen meer dan wat Massa in 3 seizoenen kreeg van het team. Het publiek moet dan ook zien wat men dus "bedoelt". Ze betalen meer geld, waarom? Omdat men een verschil moet zien tussen 2 coureurs. Massa had ook genoeg in huis, maar heeft zijn gloriejaren inmiddels al gehad.. Zo gebeurde het ook met Webber, die inmiddels al goed op weg is geweest tijdens de testweken.

Met een nieuwe wagen, nieuw tijdperk, nieuwe reglementen: iedere coureur heeft nu de kans om wat te laten zien. Het kan niet alleen maar problemen zijn met de wagen, en als het komt door de grindbak had de coureur zelf de wagen niet daar moeten parkeren maar ergens anders ;-)

0 06-04-2014 15:06:36
Maximo
Rookie

In de schaduw .komop 4xwk gewonnen dan mag het ook wel een x niet zo goed gaan . Zodra iemand het minder doet na 4xwk winnen dan moet dat kunnen .en door de schaduw heen leert men het licht weer waarderen toch .

1 06-04-2014 15:14:10
Sjarel
Member

Gewoon schitterend hoe Ricciardo het vingertje in zijn hemd zet. De hele wereld begint in te zien uit welk hout dat joh maar gesneden is, als hij een coureur naast zich heeft die even snel is, zoniet sneller. Binnenkort zijn de fans weer op een paar handen te tellen.

Ben benieuwd of red bull de 2de viool laat rijden voor wat hij waard is zonder teamorders waarbij het vingertje niet mag aangevallen worden, of voorbij gelaten moet worden. Dat deden ze wel in Maleisië wat natuurlijk weer opnieuw een schande was. Ze hadden al lang uit de F1 moeten gegooid worden voor het in diskrediet brengen van de sport met al hun illegale praktijken.

Ricciardo lijkt mij een eerlijke coureur, en zou zeker geen vuile streken uithalen zoals zijn cheaters teamgenoot die tegen de orders in van het team de overwinning afneemt van de 2de viool.

06-04-2014 16:15:26
LinkeSoep
Bronze Member

Ricciardo is een beter coureur als Webber, dat is duidelijk. Maar de setup van de wagen van Ricciardo was anders, omdat hij de 10 plaatsen straf had. Dus in vergelijking kon Vettel niet echt een vuist maken. Dus om nu direct weer te gaan roepen dat Vettel toch niet zo een goede coureur is, dat is toch gewoon inzin. En het is nu eenmaal een feit dat je niet harder kan dan dat de wagen kan. Maar ik vind het goed dat die twee dicht bijelkaar zitten, beter als toen Vettel met Webber samen reed. Maar ik verwachte al dat dit soort berichten op sites zouden komen, erg voorspelbaar!

1 06-04-2014 21:19:46
Baremans
Silver Member

Wat bedoel je daar precies mee, Linke Soep? "de setup van Ricciardo was anders, waardoor Vettel niet echt een vuist kon maken".

Waarom zouden ze Ricciardo een andere - en snellere - setup geven dan Vettel?

06-04-2014 22:21:18
WerfieF1
Bronze Member

Ook ik ben geen fan van Vettel maar een beetje respect naar een viervoudig wereldkampioen lijkt me wel op zijn plaats. Ik vind het juist interessant om te zien hoe Vettel zich naarmate dit seizoen naar voren weet te rijden of niet. Ik denk dat het voor zijn imago zeer goed zou zijn als hij dit doet aangezien hij bij velen toch nog steeds het stempel "kampioen vanwege de beste auto" heeft. . . . .

Het is wel duidelijk dat ze bij RBR aan vers bloed toe waren gezien de pace van Ricciardo. Leuk voor hem, leuk voor het team, leuk voor de onafhankelijke race fans sinds Vettel in zijn hemd wordt gezet door Ricciardo . . . .

Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Groet,

0 07-04-2014 03:11:43
;