Menu
© Red Bull

Grid penalty voor Adrian Sutil

4 reacties | 1719x gelezen
06-04-2014 10:34

wicked |

Adrian Sutil heeft na afloop van de kwalificatie in Bahrein een grid penalty gekregen van 5 plaatsen. De stewards bevonden hem schuldig aan het maken van een gevaarlijke manoeuvre waarbij hij Gomain Grosjean buiten de witte lijn pushte. Sutil kwalificeerde zich als 18e maar zal de race aanvangen vanaf de laatste startplek en heeft meteen 2 strafpunten te pakken op zijn super licentie voor het incident. Grosjean was de snellere man en wou hem passeren, maar op het moment dat hij dichterbij kwam en naar rechts uitweek, week ook Sutil van zijn lijn en pushte hem tot buiten de witte lijn. Romain verklaarde zelf na de kwalificatie: "Op televisie lijkt het allemaal erg close, maar in werkelijkheid viel het best wel mee". Grosjean start vanaf de 16 positie vlak voor teamgenoot Maldonado.

Bron: grandprix247.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

moulbit
Junior Member

Tijdens de kwalificatie, en niet eens met opzet, maar laten we maar weer eens wat straffen uitdelen en iemand wat punten van z'n superlicentie afpakken... waarom? omdat het kan!
Wat een onzin van die stewards... dat de auto's lelijk zijn en het geluid ruk is, is in mijn opzicht niets vergeleken met de belachelijke benzine verbruiks beperkingen, en de stewards die iedere fout of gewaagde aktie meteen afstraffen...

0 06-04-2014 11:18:32

Sutil gaf hem de slipstream, normaliter hou je dan ook de schone lijn als iemand naar rechts gaat maar Grosjean wou hem rechts inhalen. Wellicht dacht hij dat Adrian ook bezig was met een snelle ronde maar volgens mij was dit z'n inlap richting de pits.

Grosjean had de betere kant moeten kiezen en Sutil had in zijn spiegels moeten kijken.. Zoals Grosjean ook zelf zegt:

Op televisie lijkt het allemaal erg close, maar in werkelijkheid viel het best wel mee

Bovendien had Grosjean verder geen hinder omdat hij zijn plek ook niet heeft verbeterd dus snap de commotie niet van de stewards..

0 06-04-2014 11:39:12
Camiel221
Nieuwspress

hoe werkt dat punten systeem voor de superlicenties?

0 06-04-2014 12:15:55

Zodra een coureur 12 strafpunten heeft verdiend, dan wordt hij een race geschorst. Echter, wel voor het eerst opkomende evenement na het uitdelen van de beslissende punten. Vervolgens zullen de punten komen te vervallen en opnieuw optellen.

Afhankelijk van het incident zullen er punten uitgedeeld worden, in dit geval 2 punten.. 6x zo'n incident in een seizoen is dus een extra weekend vakantie voor de heren :lol:

0 06-04-2014 12:23:54
;