Menu
© Red Bull

Interview Raikkonen in Sepang

1 reactie | 1925x gelezen
28-03-2014 11:38

|

Vandaag werden de eerste vrije trainingen gereden op het circuit van het tropische Sepang. Natuurlijk werd in Maleisië een persconferentie gehouden. Aan Ferrari coureur Kimi Raikkonen die een goede training had gereden, werden enkele vragen gesteld. Skysports heeft hier opname van gemaakt.

Bron: Formule1nieuws.nl

De Ferrari coureur had zowel bij de eerste vrije training als bij de tweede een goede tijd neergezet. Bij beide trainingen eindigde de Fin op een tweede plaats. Ook Mercedes was sterk. Op de eerste training wist Mercedes coureur Lewis Hamilton weliswaar met één ronde minder dan Raikkonen voor de Fin te eindigen met de snelste tijd van 1:40.691. Het verschil was minimaal: 0.152s. Bij de tweede training moest Raikkonen in Mercedes zijn meerdere herkennen. Ditmaal was het Nico Rosberg die sneller dan de Fin was, maar het tijdsverschil is nog minimaler: 0.035s. Beiden heren reden 30 ronden. Aan Raikkonen werd gevraagd:

Wat vind je van het circuit van Sepang?

Raikkonen vindt het moeilijk om hier iets over te zeggen. “De luchtvochtigheid maakt het lastig en elk circuit is anders”, zegt hij “We rijden met iets andere banden”.

Wat denk je dat wij en jij dit weekend gaan merken van deze specifieke Ferrari?

“Geen idee. Het is net als voorgaande jaren moeilijk om voorspellingen te doen. Hopelijk krijgen we dit weekend een goed gevoel. Doen we meer ervaring op en worden door het rijden zaken duidelijker en krijgen we betere kansen.”

Ben je in de verleiding gekomen om in de simulator te rijden om je positie te verbeteren?

Kort en bondig, zonder enige uitwijding, antwoordt Raikkonen: “Nee”.

Waar staat Ferrari momenteel?

Raikkonen spreekt geen verwachtingen uit. Hij bekijkt de situatie vrij nuchter en antwoordt: “Min of meer waar we gebleven waren”.

Met Mercedes in de nek van Ferrarri hijgend, belooft het een mooie race te gaan worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

heerlijk weer de antwoorden van de koele fin!
ik hoop dat hij deze prestatie zaterdag en zondag kan doorzetten en eventueel tegen de mercedessen kan strijden

0 28-03-2014 18:40:49
;