Menu
© Red Bull

Button: "Stop met zeuren of vertrek"

15 reacties | 3556x gelezen
28-03-2014 10:22

EvDelft |

Jenson Button heeft laten weten aan elke coureur die klaagt over het geluid van de Formule 1 'moet gaan en een andere raceklasse moet zoeken'.

Bron: Planet-F1.com

In navolging van de openingsrace in Australië, kwam het minder harde en schreeuwende geluid de Formule 1 op een hoop kritiek te staan. Fans waren niet blij met het minder hard geluid van de 1,6 liter turbomotoren en zelfs sommige coureurs hadden er kritiek op. Regerend Wereldkampioen Sebastian Vettel liet gisteren weten het geluid 's**t' te vinden.

Button heeft een heel andere mening hierover. Hij vindt dat als een coureur zich niet in de nieuwe reglementen kan vinden, hij een andere raceklasse moet opzoeken in plaats van te klagen.

Toen hem werd gevraagd naar de kritiek, zei hij: "Ga maar ergens anders racen als je het er niet mee eens bent. Als coureurs hebben wij niets te zeggen over hoe de auto moet klinken of eruit moet zien. Maar als je als eerste over de finishlijn komt, als je een Grote Prijs op je naam hebt gezet, maakt het je niet uit hoe de auto klinkt of eruit ziet. Je hebt de beste coureurs ter wereld verslagen, dat is alles wat telt".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Camiel221
Nieuwspress

tja daar heeft hij misschien gelijk in, maar de fans hun mening telt WEL en die hebben overduidelijk laten weten wat zij van de nieuwe F1 vinden, en dat zal men ook gaan merken in kijk en verkoop cijfers

1 28-03-2014 10:48:42
Baremans
Silver Member

De tijd zal het ons leren Camiel.
Lees je f1fanatic toevallig?
Een poll op die site met 700 deelnemers laat zien dat 70% van de mensen het nieuwe geluid "goed" tot "OK" vinden.
Dus dat "maar" zo'n 30% het niet goed vindt.
De vraag is dan hoeveel mensen van die 30% er zodanig de pest in hebben, dat ze de sport de rug toekeren en niet meer zullen kijken. Ik denk eerlijk gezegd, dat het allemaal wel mee zal vallen.

Toegegeven, de auto's zijn een stukje van hun uitstraling kwijt. Ze klinken minder snel, als je begrijpt wat ik bedoel.
Maar we krijgen er wel wat voor in de plaats: je hoort het publiek, je hoort de banden piepen, de rijders worstelen zichtbaar veel meer met de gigantische torque die deze motoren leveren, etc... dat zijn ook allemaal zaken die een racefan best kan pruimen en die we te danken hebben aan de nieuwe en stillere motoren.

Maar er zullen er altijd zijn die zullen blijven zeggen dat het "vroeger beter was".

28-03-2014 13:02:08
Sicko
Gold Member

Dit hautaine statement houdt indirect voor de toeschouwers in: "Als je het niet bevalt ga je maar een andere raceklasse kijken."

Inderdaad, dat ga ik ook doen.

0 28-03-2014 12:23:59
matsracing
Silver Member

Dus als de Formule 1 in skelterraces verandert omdat dat zo duurzaam is mag er nog steeds niet geklaagd worden?
Ik heb tijdens de V8 periode al moeite gehad met het geluid, dat vond ik al flink slikken. Maar nu zijn ze echt te ver gegaan, en hebben wij als fans en zeker ook de coureurs zelf, die zelf ook fan zijn, alle recht om te klagen.
Vettel gaf aan dat hij als klein jongetje van zes jaar onder de indruk raakte van de herrie die het maakte, dat kan nu moeilijk gezegd worden.
Ik hoop stiekem dat er een andere raceklasse zich dusdanig verbetert of dat er een nieuwe raceklasse komt met prachtig geluid en snellere rondetijden dan de formule 1, om zo wat in beweging te brengen.
Een ding is zeker, ik ga geen honderden euro's meer neerleggen voor een weekendje F1, wat ik in het V10 en V8 tijdperk wel deed. Dus in die zin heeft Button gelijk, ik blijf weg ja en met mij vele anderen, heel goed voor de sport!

1 28-03-2014 12:46:43

[quote]Vettel gaf aan dat hij als klein jongetje van zes jaar onder de indruk raakte van de herrie die het maakte[/quote]

En heb je dat geluid zelf ook gehoord, van 1993???

28-03-2014 13:26:02
;