Menu
© Red Bull

Grosjean en Rosberg zijn het oneens

9 reacties | 2361x gelezen
28-03-2014 10:13

|

Daar waar de ene coureur helemaal niet tevreden is hoe op dit moment de zaken in de Formule 1 lopen en hoe gereden moet worden, bejubelt de andere coureur de vele veranderingen waarmee de Formule 1 dit seizoen te maken heeft. Mooi voorbeeld zijn coureur Romain Grosjean en Nico Rosberg. Wat mening betreft, zijn zij twee tegenpolen.

Bron: Formule1nieuws.nl

Romain Grosjean van het Lotus F1-team vindt het lang zo leuk niet meer om in de Grand Prix te rijden als voorheen. Nico Rosberg van het Mercedes F1-team daar en tegen deelt die mening niet. In het blad Autosport vertelt de Duitser dat hij zelfs in zijn nopjes is met de nieuwe F1-regelgeving: de komst van hybride turbo V6, de beperkte 100 kg brandstof per Grand Prix en minder ondersteuning bij het verbruik, maken het rijden een stuk moeilijker dan in het verleden. Volgens Rosberg zijn deze nieuwe regels “een goede zaak voor F1”. Het veroorzaakt opschudding en dat vindt de coureur geweldig. Iets wat volgens hem de sport nodig heeft. “Deze veranderingen leggen de nadruk op energie-efficiëntie en hiermee wordt de juiste weg ingeslagen" aldus de Duitser.

Hij vervolgt: "Wat het sturen betreft, is het eveneens leuk. De auto's zijn wel langzamer dan vorig jaar , dat vind ik minder, maar ik ben dat gewend en ik heb niet gemerkt dat ik minder snel ga. Alles is goed zo. Het is erg ingewikkeld als je achter het stuur zit, want met zoveel dingen moet er rekening worden gehouden en het zal tijd vergen om alles te beheersen".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Hell_Pet
Bronze Member

Super logisch dit. De Mercedes is veruit de snelste auto en de Lotus is stukken langzamer dan vorig jaar vergeleken met de tegenstanders.

0 28-03-2014 10:31:25
Camiel221
Nieuwspress

logisch dat ze beiden dit zeggen, nico maakt dik kans op het kampionschap dan ga je natuurlijk niet zeggen dat je veranderingen wil. en Lotus doet het super slecht, en dan moet je toch iets de schuld geven.

0 28-03-2014 10:43:20
Sicko
Gold Member

Rosberg klinkt als een kind dat zijn eerste doelpunt heeft gemaakt.
Hij, of zijn teammaat, zal echter nooit wk worden omdat ze het niet in zich hebben.

De wagens heeft het overigens wèl in zich, maar zal niet de overmacht hebben zoals de RBR van de afgelopen jaren. En dan gaat het van de coureurs afhangen die continue op hoog niveau kunnen presteren. En dat kunnen ze niet.

3 28-03-2014 12:32:13
cajos
Bronze Member

Sicko een beetje naieviteit in je berichtje, dat SV vier keer het WK heeft behaald lag volgens mij toch echt wel aan de wagen van RB en niet aan de kwaliteiten van de driver, met die auto had het grootste deel van al de rijders altijd mee voorin meegestreden.

28-03-2014 13:44:13
Camiel221
Nieuwspress

Rosberg heeft zeker wel de kwailitetien om WK te worden. geen twijfel mogelijk

28-03-2014 16:37:47
bvonk
Moderator

@sicko
Zijn teamgenoot is al wk geweest dus onzin om te zeggen dat hij het niet in zich heeft. Verder weet je helemaal niet hoe het was gegaan als Hamilton de afgelopen 5 jaar een wagen als de Red Bull had gehad. Misschien was het succes wel groter dan dat van Vettel.

28-03-2014 16:39:05
;