Menu
© Red Bull

Grosjean en Rosberg zijn het oneens

14 reacties | 2950x gelezen
28-03-2014 10:13

|

Daar waar de ene coureur helemaal niet tevreden is hoe op dit moment de zaken in de Formule 1 lopen en hoe gereden moet worden, bejubelt de andere coureur de vele veranderingen waarmee de Formule 1 dit seizoen te maken heeft. Mooi voorbeeld zijn coureur Romain Grosjean en Nico Rosberg. Wat mening betreft, zijn zij twee tegenpolen.

Bron: Formule1nieuws.nl

Romain Grosjean van het Lotus F1-team vindt het lang zo leuk niet meer om in de Grand Prix te rijden als voorheen. Nico Rosberg van het Mercedes F1-team daar en tegen deelt die mening niet. In het blad Autosport vertelt de Duitser dat hij zelfs in zijn nopjes is met de nieuwe F1-regelgeving: de komst van hybride turbo V6, de beperkte 100 kg brandstof per Grand Prix en minder ondersteuning bij het verbruik, maken het rijden een stuk moeilijker dan in het verleden. Volgens Rosberg zijn deze nieuwe regels “een goede zaak voor F1”. Het veroorzaakt opschudding en dat vindt de coureur geweldig. Iets wat volgens hem de sport nodig heeft. “Deze veranderingen leggen de nadruk op energie-efficiëntie en hiermee wordt de juiste weg ingeslagen" aldus de Duitser.

Hij vervolgt: "Wat het sturen betreft, is het eveneens leuk. De auto's zijn wel langzamer dan vorig jaar , dat vind ik minder, maar ik ben dat gewend en ik heb niet gemerkt dat ik minder snel ga. Alles is goed zo. Het is erg ingewikkeld als je achter het stuur zit, want met zoveel dingen moet er rekening worden gehouden en het zal tijd vergen om alles te beheersen".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;