Menu
© Red Bull

Martin Donnelly commissaris in Maleisië

5 reacties | 2201x gelezen
26-03-2014 12:44

|

De Internationale Automobiel Federatie (FIA) heeft bevestigd dat Martin Donnelly zal toetreden tot het college van commissarissen. Dit houdt in dat hij dit weekend voor de Maleisische Grand Prix als vertegenwoordiger van de coureurs zal optreden.

Bron: Nextgen-auto.com

Vandaag is de Noord-Ier 46 jaar geworden. Het zal de zesde keer voor de jarige zijn dat hij deze functie zal vervullen. De rol van commissaris heeft hij ook vervult tijdens de Grand Prix van Canada en Abu Dhabi vorig jaar. In 2012 en 2011 deed hij dit in Korea alsmede in 2011 in Canada.

Donnelly heeft ervaring op het raceasfalt. Hij trad een dozijn keer op tijdens diverse Grand Prix tussen 1989 en 1990. Hij debuteerde op de Grand Prix van Frankrijk in 1989. Hij verving toen de coureur Derek Warwick in het Arrows team. Later werd de Ier een goede coureur van het Lotus F1-team.

In 1990 werd zijn racecarrière plotseling onderbroken door een ongeval op Jerez. Op het Spaanse circuit werd hij met stoel en al uit zijn auto geslingerd. Hij herstelde van zijn verwondingen, maar is als coureur nooit meer teruggekeerd naar de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;