Menu
© Red Bull

Ferrari ontwricht Maleisië

6 reacties | 3934x gelezen
24-03-2014 13:25

|

Over enkele dagen start de Grand Prix van Maleisië. Dit houdt in dat het Formule 1 circus langzaam zijn intrede in Sepang doet en dit heeft de nodige consequenties, ondervond het team van Ferrari.

Bron: Formule1nieuws.nl

Afgelopen zaterdag arriveerde een deel van het Italiaanse team in Maleisië. Dit land gaat nog gebukt onder het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines, vlucht MH370. Diverse journalisten, onderzoekers, ambtenaren en enkele getroffen gezinnen waren opgevangen in lokale hotels, maar moesten noodgedwongen plaats maken voor de Formule 1.

Dit veroorzaakt een controverse in het land. De eerste technische mensen van Ferrari zijn dit weekend in Maleisië gearriveerd. Zij hebben een verblijf geboekt in het Cyberview hotel en dus moeten de kamers schoon opgeleverd worden voor Ferrari. Het is duidelijk dat het 'gewone' leven gewoon verder gaat.

De Duitse publicatie "Die Welt" vermeldt dat toen de werknemers van Ferrari in het hotel arriveerden hun werd medegedeeld dat de kamers bezet waren. Na een verhitte discussie met de Italianen trokken de Ferrari-medewerkers aan het langste eind. Volgens "Die Welt" heeft het hotel zelf voor vervangende accommodatie gezorgd voor de mensen die plaats moesten maken.

Ongetwijfeld wenst de Formule 1 niet dat hun naam bij aankomst in Maleisië bedoezeld wordt, maar F1-baas Bernie Ecclestone zegt dat er geen oplossing is voor deze situatie: "Ik vind het erg verdrietig voor de families van de passagiers, maar het is uiteindelijk een beslissing die bij van het hotel ligt. Stel je voor wat er zou gebeuren als opeens alle gemaakte reserveringen niet meer geldig waren?"

Formule 1 is een logistiek gezien een complex evenement waarbij maanden, soms wel een paar jaar van te voren hotelkamers gereserveerd worden. Los van de werknemers van de F1-teams wordt iedere Grand Prix honderden kamers gereserveerd door journalisten, ambtenaren en de vele F1-fans.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;