Menu
© Red Bull

Niki Lauda: Motorkoelingsproblemen in Maleisie

5 reacties | 3463x gelezen
20-03-2014 14:08

|

Over tien dagen kan het er verhit aan toe gaan in de paddock van het Sepang circuit in Maleisië. De verwachting is groot dat de F1-teams problemen krijgen met de koeling van de nieuwe motoren.

Bron: Nextgen-auto.com

Ook bij het F1-team van Mercedes worden problemen verwacht. Hun adviseur Niki Lauda waarschuwt al: "Een nieuwe Grand Prix, nieuwe problemen." In de hitte en vochtigheid van de Zuidoost-Azië wordt verwacht dat tijdens de tweede wedstrijd op de racekalender de dingen minder makkelijk zullen verlopen. De 'motorkoeling' zal het nieuwe modewoord gaan worden.

Lauda blikt vooruit: "In Maleisië zal het moeilijker zijn dan in Australië." Door de hoge luchtvochtigheid en de grote hitte die te verwachten is, zet Lauda zijn vraagtekens bij het koel blijven van de motor. De Oostenrijker zegt: "In dat geval, zal een effectieve koeling van de nieuwe motoren een uitdaging zijn. Dit kan problemen veroorzaken. Hij onthult dat de behuizing van de Mercedes W05 meer open zal zijn: "We moeten op de auto veranderingen aanbrengen om oververhitting tegen te gaan".

Mercedes is niet, in tegenstelling tot wat de eigenaar Toto Wolff enkele dagen geleden riep, immuun voor de problemen. Lauda zegt: "Op dit moment hebben alle teams dan problemen met de koeling. Wij zullen elke sessie ontdekken, dat het nog moeilijker is dan verwacht." Hoe dan ook, Maleisië zal het wat koeling betreft de Formule 1 teams zwaar gaan maken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;