Menu
© Red Bull

Boullier: Problemen met sensoren in januari al bekend

12 reacties | 3069x gelezen
20-03-2014 12:46

EvDelft |

Eric Boullier, racedirecteur van McLaren, heeft laten weten dat het al in januari 2014 bij alle teams bekend was dat er wat problemen waren met de sensor die de brandstofdoorstroom meet.

Bron: ESPN.co.uk

Red Bull koos ervoor hun eigen brandstofdoorstroommeter te gebruiken in de auto van Ricciardo. Die viel buiten de reglementen van de FIA en waarschuwingen van de overkoepelende organisatie dat Ricciardo een te hoge doorstroom had, werden genegeerd. Daardoor werd de jonge Australiër zijn tweede plek ontnomen. Red Bull is ervan overtuigd dat het materiaal dat de FIA geeft onbetrouwbaar is.

Echter, Boullier geeft aan dat er geen enkele twijfel zou moeten zijn omtrent de reglementen die hierover gaan. Boullier: "Het is duidelijk en het was vroeg genoeg bekend dat er een kleine afwijking plaatsvindt in de metingen tussen de verschillende sensoren. We hebben echter allemaal nauw samengewerkt met de FIA sinds januari om ervoor te zorgen dat we begrijpen wat we moeten begrijpen over deze sensoren. Zo kunnen we het systeem verbeteren. Alle teams hebben deze samenwerking van harte verwelkomd. Uiteindleijk heeft de FIA besloten, tijdens de tweede test in Bahrein, dat het duidelijk was dat de door hen geleverde brandstofsensor leidend was en gebruikt moest worden. Er is wat verdeeldheid geweest over wat we wilden, maar we moeten gewoon voorzichtig zijn met de brandstoftoevoer".

Boullier kan dan ook geen begrip opbrengen voor het standpunt van Red Bull. Hij benadrukte dat, ondanks dat alle andere teams ook hun zorgen hadden over de sensoren, alleen Red Bull er bewust voor koos de reglementen te overtreden. Boullier: "Uiteindelijk hebben we ons allemaal aan de reglementen te houden. We hebben toegezegd dat te doen en de tien andere teams hebben zich ook aan de wensen van de FIA gehouden. Om eerlijk te zijn hebben we genoeg op ons bord liggen om te doen en het is eenvoudiger als we de reglementen volgen. Het is een kwestie tussen Red Bull en de FIA en eigenlijk had ik hier helemaal geen woorden aan vuil willen maken", aldus Boullier in een interview.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;