Menu
© Red Bull

Newey heeft uitvlucht bedacht

5 reacties | 5023x gelezen
18-03-2014 15:05

|

Adrian Newey, de ontwerper bij het F1-team van Red Bull heeft zijn oog voor detail niet verloren. Het laatste foefje uit zijn koker is een 'verstopte' bolidecamera.

Bron: wheels24.com

Opmerkzame F1-kijkers hadden tijdens de testraces in het voorseizoen reeds gezien dat de vereiste autocamera's niet op Red Bulls RB10 aanwezig waren. Daar het aan het begin van het jaar op de circuits van Jerez en Sahkir slechts testraces betrof, werd de RB10 niet als illegale auto bestempeld. De camera's zijn voor een Grand Prix echter wel verplicht. Dus, hoe heeft Red Bull dit opgelost?

Als we de neus van de RB10 nader bekijken, zoals deze afgelopen weekend op het circuit van Albert Park te zien was, zien we een extra kleine opening. Bovenop de neus, links van het midden (voor de kijkers rechts) zit nu een cameragaatje tussen het Casio logo en het Pirelli logo. Het reglement zegt dat bevestigingen niet in de carbonbehuizing gemaakt mag worden, maar Newey heeft een uitvlucht gevonden. Hij creëerde een 'schoonheidspaneeltje' op de behuizing en plaatste hier de camera in/ onder. Een dergelijk niet-structurele bedekking werd in 2013 geïntroduceerd om sommige delen van de neus die niet naadloos in elkaar overliepen, te verbloemen.

Een mooi staaltje van inventiviteit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;